29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa16°C
  • Girne15°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele16°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

SAĞLIK BAKANLIĞI İLE KTSO ARASINDA PROTOKOL

Sağlık Bakanlığı ile KTSO arasında protokol

29 Mart 2014 Cumartesi 12:20

Sağlık Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) arasında, coğrafi tescil sürecinde zorunlu olan laboratuvar testlerinin bakanlık tarafından ücretsiz yapılması ve fuarlarda sergilenen numunelerin analiz ücretlerinde de indirim uygulanması konularında protokol imzalandı.

KTSO binasında, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ve KTSO Başkanı Ali Çıralı’nın imza koyduğu protokol, 2 yıl süreyle geçerli olacak.

Protokolün imzalanmasından önce KTSO Başkanı Ali Çıralıve Sağlık Bakanı Ahmet Gülle birer konuşma yaptı.

Hellimden sonra sırada ceviz macunu, samarella, zivaniya ve çakıztez var

KTSO Başkanı Ali Çıralı, KKTC’deki kültürel ürünlerin coğrafi tescilini yaptırma konusunda Hellimle ilk adımı attıklarını belirterek, şu anda da ceviz macunu, samarella, zivaniya, çakıztez için coğrafi tescil yaptırma girişimlerini başlattıklarını anlattı.

Coğrafi tescil sürecinde zorunlu olan laboratuvar testlerinin, bu protokolle, Sağlık Bakanlığı tarafından ücret talep edilmeden yapılacağını açıklayan Çıralı, aynı zamanda fuarlarda sergilenen numunelerin analiz ücretlerinde de yüzde 20 indirim yapılacağını söyledi.

Gülle: “coğrafi tescil konusu ülke için çok önemli”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ise, KTSO’nın önemli çalışmalara imza attığını ifade ederek, ülkede sürdürülebilirliği sağlamak, ekonomiyi ve turizmi geliştirmek adına yapılan çalışmalarda yerli ürünlerin önemli bir yeri olduğunu kaydetti.

Gülle, bakanlık olarak kendilerinin de üzerine düşeni yapmak istediklerini belirterek, bu süreçte devlet laboratuvarlarda yapılacak testlerden para almayacaklarını ve fuara katılacak üreticilere destek olmak amacıyla da indirim yapacaklarını söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA