SAĞLIK BAKANI PİLLİ'DEN TABİPLER BİRLİĞİ BAŞKANI’NA YÜKLENME: “HEP YIPRATICI OLDU”
Sağlık Bakanı Pilli'den Tabipler Birliği Başkanı’na yüklenme: “Hep yıpratıcı oldu”

06 Ağustos 2020 Perşembe 15:26
Sağlık Bakanı Ali Pilli, Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde kapasitesi 5’ten 10’a çıkarılan yoğun bakım ünitesi ile PCR testi kapasitesi 600’den bine çıkarılan Gazimağusa Devlet Hastanesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi Moleküler Genetik Araştırma Laboratuarı’nda incelemelerde bulundu.
İncelemelerinin ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Pilli, Gazimağusa Devlet Hastanesi’ni bakan olarak üçüncü kez ziyaret ettiğine işaret ederek, Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde bilinçli ve bilgili bir ekiple sıfırdan DNA laboratuarı kurulduğunu belirtti.
Bakan Pilli, görev geldikten sonra tüm hastanelerin altyapılarını geliştirmek hedefiyle çalıştıklarını kaydederek, Lefkoşa’da günde 100-150 test yapan PCR laboratuarının kapasitesinin 1000’e çıkarıldığını, Gazimağusa Devlet Hastanesi’ndeki laboratuarın ise 600’lerden 1000’e yükseltildiğini vurguladı.
Gazimağusa’daki laboratuarda PCR dışında HIV gibi diğer testlerin de yapılabileceğini belirten Pilli, “Prensibimiz, yaptıktan sonra konuşmak. Önce yaparız, sonra konuşuruz” dedi.
Göreve geldiğinde batı nil virüsü, Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin yanması, Covid-19 gibi büyük sorunlarla mücadele ettiklerini söyleyen Pilli, “Yaptıklarımız halkımız tarafından takdir edildi. Biz halkımıza güveniyoruz, halkımız da bize güveniyor” dedi.
Pilli, Gazimağusa Devlet Hastanesi’ndeki alt yapı gelişmelerine dikkat çekerek, “ Hedefimiz, üçüncü basamak hastane haline getirmekti, yapacağız. Merdivenleri tek tek çıkacağız. Mağusa Devlet Hastanesi için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz” dedi.
COVID-19 İLE MÜCADELE… VAKALARIN YARISI TABURCU OLDU, YOĞUN BAKIMDA HASTA YOK
Açıklamasında Covid-19 ile mücadeleye de değinen Bakan Pilli, şu ana kadar tespit edilen 52 vakanın yarısının iyileşerek taburcu olduğunu, tedavisi süren diğer hastaların durumlarının hafif seyrettiğini ve yoğun bakımda Covid-19 hastası bulunmadığını söyledi.
Bakan Pilli, Covid-19 ile mücadelenin iyi gittiğini kaydederek, iyi bir ekibin görev yaptığını, temaslı takiplerin yapıldığını, iç bulaş olmadığını ifade etti.
Güney Kıbrıs’ta özellikle Larnaka’da vaka sayılarının arttığını kaydeden Pilli, mecbur kalınmadıkça yurt dışına ve Güney Kıbrıs’a gidilmemesi uyarısında bulundu. Pilli gidecek olanlara da, kalabalığa girmemeleri, maske ve hijyen kurallarına uymaları tavsiyesinde bulundu.
Bakan Pilli 2020 yılını sağlık yılı olarak ilan ettiklerini belirterek, hedefleri doğrultusunda 500’den 700 yatak kapasitesine çıkarılan hastanenin temelinin 2020 yılı içinde atılacağını kaydetti.
Pilli Güzelyurt’taki hastane inşaatında ise 1 ve 2. etapların bittiğini, hafta başında yeni etabın çalışmalarına başlanacağını söyledi.
GAÜ’den devralınan hastane inşaatının ihale aşamasında olduğunu söyleyen Pilli, “Orada da hedefe doğru ilerliyoruz” dedi.
“SAĞLIKTA ÇALIŞANLARIN YAPICI DEĞİL YIKICI KONUŞMALAR YAPMASI ÜZÜCÜ”
Sağlık Bakanı Pilli, kendisini en fazla üzen şeylerden birinin sağlıkta çalışan kişilerin yapıcı değil yıkıcı konuşmalar yapması olduğunu söyleyerek, özetle, “Biz yapıyoruz, bazıları sadece konuşuyor. Bu beni çok üzüyor. Burası bizim evimizdir. Bizim evimizdeki eksiklikler de herkes tarafından biliniyor. Tabipler Birliği Başkanı bugüne kadar hiç yapıcı olmamıştır, hep yıpratıcı olmuştur. Tabipler Birliğinin her zaman yıkıcı konuşma yapması beni çok üzüyor” dedi.
Sağlıkta eksikliklerin olduğunu, ancak bu eksiklikleri giderdiklerini söyleyen Pilli, “Eksikliler varsa gelirsin oturursun, herkesle konuşursun onu en iyi şekilde gidermeye çalışırsın. Covid-19 ile ilgili bir çok şey yaptık. Dünyanın Covid-19 ile mücadelesi ile bizim mücadelemiz arasında dağlar kadar fark var. İşte komşumuz… Biz yapıyoruz ama onlar yıkıyor” dedi.
AB’nin sağlığa; Sağlık Bakanlığını tanımadığı için Tabipler Birliği üzerinden yardım yaptığını söyleyen Pilli, 25 hekimin istihdamının parasını AB verecekken Tabipler Birliğinin buna “taş koyduğunu” söyledi.
Pilli, “Tabipler Birliği, hekimler kendi altında çalışsın diye bunu önledi” iddiasında bulundu.
Tabipler Birliği Başkanı’nın her gün televizyonlara çıkıp yıpratıcı konuşmalar yaptığını söyleyen Bakan Pilli özetle, “ Bu tip şeyler doktor camiamıza yakışmıyor. Eksiklerimiz olabilir, gelsin otursun konuşalım. Eksiklik varsa yapalım. Birlikten kuvvet, güç doğar” ifadelerini kullandı.
Türkiye Milli Güvenlik Kurulu'ndan KKTC ve Doğu Akdeniz mesajıMilli Güvenlik Kurulu, Türkiye'nin garantör ülke olarak Kıbrıs Türklerinin güvenliği ve haklarını korumakta kararlı olduğunu vurgulayarak, KKTC'nin hak ve menfaatlerine zarar verecek hiçbir oldubittiye izin verilmeyeceğini açıkladı.18 Haziran 2026 Perşembe 22:39TÜRKİYE
Değirmenlik-Akıncılar Belediyesi’nin yeni hizmet binasının temeli atıldıDeğirmenlik-Akıncılar Belediyesi’nin tüm birimlerini tek çatı altında toplayacak yeni hizmet binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.18 Haziran 2026 Perşembe 22:38KIBRIS
Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturmasında 8 ismin testi pozitif çıktıÜnlülere yönelik uyuşturucu soruşturmasında örnekleri alınan şüphelilerden Ali Efe Bezci, Berdan Mardini, Enis Arıkan, Kenan Doğulu, Oğuzhan Beker, Ozan Doğulu, Tolga Çam ve Yaşar İpek’in test sonuçları pozitif çıktı.18 Haziran 2026 Perşembe 22:36TÜRKİYE
Son bir haftada 52 trafik kazası meydana geldi, 19 kişi yaralandıÜlkede, geçen hafta 52 trafik kazası meydana geldi, 19 kişi yaralandı.18 Haziran 2026 Perşembe 22:36KIBRIS
Sağlık Bakanlığı’ndan sahte randevu sitesi uyarısıSağlık Bakanlığı, “kktcsaglikrandevu.com” sitesinin resmi randevu sistemiyle bağlantısı olmadığını belirterek vatandaşları bu platformu kullanmamaları konusunda uyardı. Bakanlık, konuyla ilgili hukuki süreç başlatıldığını açıkladı.18 Haziran 2026 Perşembe 16:50KIBRIS
DAÜ, QS Dünya Üniversite Sıralaması'nda ülkede 1, dünyada 691'inciDoğu Akdeniz Üniversitesi, QS Dünya Üniversiteler Sıralaması 2027’de 1.504 üniversite arasında 691’inci sıraya yerleşerek KKTC’nin en iyi üniversitesi oldu.18 Haziran 2026 Perşembe 16:48DAÜ - DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Merkezi Cezaevi yasa tasarısı oy birliğiyle Genel Kurul'a sevk edildiCumhuriyet Meclisi İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, “Merkezi Cezaevi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı oy birliğiyle kabul ederek Genel Kurul gündemine sevk etti.18 Haziran 2026 Perşembe 16:47KIBRIS
Çatalköy-Esentepe Belediyesi’nde Hizmet İçi Eğitimler Devam EdiyorÇatalköy-Esentepe Belediyesi, personelinin mesleki gelişimini desteklemek ve vatandaşlara sunulan hizmet kalitesini artırmak amacıyla hizmet içi eğitim programlarını sürdürüyor.18 Haziran 2026 Perşembe 16:46KIBRIS
Powerbank çantasında patladı.Kazakistan'da bir spor salonunda, bir kadının çantasındaki powerbank aniden patlayarak alev aldı. Güvenlik kameralarına yansıyan olayda kadın yaralanırken, çalışanların hızlı müdahalesi sayesinde yangın büyümeden kontrol altına alındı.18 Haziran 2026 Perşembe 16:42TEKNOLOJİ
Suudi Arabistan ve İran petrolü taşıyan tankerler Hürmüz Boğazı'ndan geçtiSuudi Arabistan'dan 2 milyon varil ham petrol ve İran'dan yaklaşık 27 bin 500 varil petrol ürünü yüklenen 2 tanker, bugün Hürmüz Boğazı'ndan geçiş yaptı.18 Haziran 2026 Perşembe 16:40ORTADOĞU
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.