19 Nisan 2024
  • Lefkoşa26°C
  • Mağusa27°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele27°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara23°C

RUSYA'DA TÜRKİYE DÜŞMAN ALGISI DEĞİŞTİ! ORAN YÜZDE 1'DEN 29'A ÇIKTI

Yeni ankete göre Rus uçağının düşmesiyle birlikte Türkiye'yi 'düşman ülke' olarak görenlerin oranı yüzde 1'den yüzde 29'a yükseldi.

Rusya'da Türkiye düşman algısı değişti! Oran yüzde 1'den 29'a çıktı

02 Haziran 2016 Perşembe 11:01

Rusya'da sonuçları dün açıklanan bir anket, uçak krizinin Türkiye ile ilişkilerde yarattığı büyük tahribatı gözler önüne serdi. Türkiye'yi 'düşman ülke' sayan Rusya vatandaşlarının oranında rekor artış oldu. Artık her üç kişiden birinin gözünde Türkiye 'düşman...'

'TürkRus' adlı internet sitesinde yer alan habere göre, Levada Center tarafından ülke çapında yapılan anket sonucunda yüzde 29'luk kitle bu görüşte. Oysa 2015'de, Rus savaş uçağı düşürülmeden yapılan bir ankette Türkiye'yi düşman sayanların oranı yüzde 1 idi.

'İhtiyatlı iyimserlik' ile değerlendirildiğinde teselli veren tek sonuç, son 6 aya sığan yoğun propaganda savaşlarına ve sert suçlamalara rağmen hala Rusya'da halkın yüzde 71'inin Türkiye'yi 'düşman' saymaması.

LİSTEBAŞI ABD

Ankete göre halkın yüzde 72'si 'en büyük düşman' olarak ABD'yi görüyor. Ukrayna yüzde 48 ile ikinci sırada. Türkiye ise yüzde 29 ile üçüncü.

'Rusya'nın en iyi dostları' sorulduğunda yüzde 59 ile Belarus ilk sırada. 'Dostlar' listesinde yüzde 39 ile Kazakistan ikinci, yüzde 34 ile Çin üçüncü sırada.

Bu arada 2015 yılında Suriye'yi 'dost ülke' sayanlar yüzde 2 iken, bugün oran yüzde 10'a çıkmış durumda.

AB'Yİ İSTEYENLERDE REKOR DÜŞÜŞ

Anket, Rusya halkının yüzde 70'inin ABD'ye, yüzde 62'sinin AB'ye kötü gözle baktığını gösteriyor. Sadece yüzde 24'lük kitle AB üyeliğine sıcak bakıyor. 2009'da bu oran yüzde 53'e kadar çıkmıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA