29 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

RUSYA MÜZAKERELERDE ZAMAN SINIRINA VE ANLAŞMA REÇETELERİNE KARŞI

Rusya Müzakerelerde Zaman Sınırına ve Anlaşma Reçetelerine Karşı

12 Şubat 2014 Çarşamba 15:10

putin[1]Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Alexander Lukashevich, Moskova’nın Kıbrıs konusunda Birleşmiş Milletler gözetiminde başlayan toplumlararası müzakerelerde zaman sınırına ve anlaşma reçetelerine karşı olduğunu vurguladı.

Lukashevich’in açıklamasında, Kıbrıs Rum ve Kıbrıs Türk toplumları liderlerinin müzakereleri başlatmaya yönelik önemli kararı almalarından duyulan memnuniyet ifade edildi.

Açıklamada, Moskova’nın müzakereler için olumlu dış koşulların elde edilmesi, müzakerelerin hiçbir dış baskı, zaman sınırı zorlama girişimleri veya anlaşma reçeteleri olmadan serbest bir şekilde yapılması gerektiğine inandığı kaydedildi.

Sözcü Alexander Lukashevich açıklamasında, Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ndeki ortakları ve ilgili taraflarla işbirliği yapmaya hazır olduğu belirtildi.

Moskova, toplumlar arasında başlayacak olan diyalog sırasında, iki tarafın, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin ilgili kararları, 1977 ve 1979 Üst Düzey Anlaşmaları esasında, Kıbrıs sorununa tam, adil ve uygulanabilir bir çözümü hedefleyeceğini umuyor.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü son olarak, Kıbrıs’ta uygulanabilir bir çözümün sadece Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türkler arasında elde edilecek bir anlaşma koşuluyla mümkün olabileceğine inanıldığını kaydetti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA