25 Nisan 2024
  • Lefkoşa36°C
  • Mağusa33°C
  • Girne31°C
  • Güzelyurt36°C
  • İskele33°C
  • İstanbul25°C
  • Ankara26°C

RUMLAR'DAN YENİ MARAŞ HAMLESİ

Rumlar'dan yeni Maraş Hamlesi

26 Haziran 2013 Çarşamba 12:03

marasKıbrıs Rum tarafının, bir süredir AB’nin gündemine getirdiği, kapalı bölge Maraş’ın açılması önerisini, bütünlüklü bir şekilde ve yazılı halde sunmak için çalışma gerçekleştirdiği bildirildi.

Kıbrıs Rum tarafının bir süre önce gündeme getirdiği iddia edilen kapalı bölge Maraş’ın açılması önerisinin Kıbrıs Rum tarafınca yazılı olarak hazırlanmakta olduğunu iddia edildi.

Kıbrıs Rum tarafının “Maraş’ın iadesi, Türkiye’nin Ankara Protokolünü uygulaması ve pek çok unsuru” içeren yazılı önerisinin hazırlıklarının ileri aşamada olduğu ve Rum tarafının söz konusu öneriyi AB’ye sunmak için uygun zamanı beklediği açıklandı. Türkiye’nin 22 numaralı müzakere başlığı olan “Bölgesel Politikalar” başlığının açılmasının dört ay ertelenmesi kararının Kıbrıs Rum tarafının önerisi için gerekli kulis faaliyetlerinin yapılması adına Güney Kıbrıs’a zaman kazandırdığı vurgulanırken, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in AB Genel İşler Konseyi’nde yaptığı konuşmaya da dikkat çekti.

Kasulidis, “AB’nin Türkiye’ye ilişkin konulara daha etkin müdahalesi konusu gündeme geldiği sırada” yaptığı konuşmasında, bu durumun Güney Kıbrıs’ın 2012 yılının ikinci altı aylık dönemindeki dönem başkanlığında, Türkiye’nin isteğiyle kesildiğini savundu.

Kasuldis, “Kıbrıs Rum tarafının hali hazırda sunduğu, Maraş’ın yasal sahiplerine iadesi önerisinin bu çabaya net katkı koyacağını ve bu konuyu kapsayan başlıklarda doğrudan ilerleme sağlanmasına imkan tanıyacağını” ileri sürdü.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA