29 Mart 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa24°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele24°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara16°C

RUM POLİSİ, KAYITLI ÖZEL İLETİŞİM İÇERİKLERİNE ERİŞEBİLECEK

Rum Meclisi Genel Kurulu’nun, Rum polisine, kayıtlı özel iletişim içeriklerine erişme, bunları gözden geçirme ve bunları elde etme hakkı veren yasada dün yeni değişikliklere gittiği haber verildi.

Rum Polisi, kayıtlı özel iletişim içeriklerine erişebilecek

17 Aralık 2015 Perşembe 12:45

Fileleftheros gazetesi “Takipler Haftaya” başlıklı haberinde, vatandaşların polise verilen bu hak konusunda ne zaman bilgilendirilecekleri kararının mahkemeye bırakıldığını, öte yandan yasanın haftaya uygulamaya konacağını belirtti.

Yasada yeni değişikliklere gidilmesinin sebebinin, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in yasayı imzalamayı reddetmesi ve Meclise geri göndermesi olduğu bilgisini veren gazete, bu yasanın yalnızca ciddi suçlarla alakalı olduğunu kaydetti.

Yasanın uygulamaya konmasıyla birlikte, Rum polisinin, ciddi suçları önleme ve bunlarla baş etme konusunda güçlü bir silah elde edeceğini kaydeden gazete, polisin mahkeme kararıyla herhangi bir belge, cihaz veya eşyada kayıtlı bulunan herhangi bir çeşit iletişim içeriğine erişme hakkı elde edeceğini ifade etti.

Haberde, kayıtlı özel iletişim içeriğinin kaldırılmasına ilişkin mahkeme kararının, Rum Yönetimi’nin güvenlik menfaati açısından gerekli olduğu durumlarda veya ciddi suçların önlenmesi, araştırılması veya kovuşturulması için çıkarılacağı da belirtildi.

Bu kanunun, telefon görüşmelerinin takip edilmesiyle alakalı olmadığını kaydeden gazete, bu konunun ise ikinci bir yasayla yasal hale getirileceğini ekledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA