26 Nisan 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa21°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele21°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

RUM POLİSİ ARABASINI GERİ ALIYOR

Rum polisi arabasını geri alıyor

30 Eylül 2014 Salı 11:49

Akıncılar’dan Kıbrıs’ın kuzeyine geçen ve araçları ile birlikte göz altına alınan Rum polislerinin tutuklanma olayında önemli bir gelişme yaşandı. 2012 yılında Rum polisler teminat ile serbest bırakılırken polis aracı tam 2 yıl sonra Rumlara geri veriliyor.

[caption id="attachment_34503" align="alignleft" width="163"]Hasan GÜNGÖR Hasan GÜNGÖR[/caption]

Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Hasan Güngör, suç işlediğini iddia ettikleri bir Türk’ü takip için 30 Eylül 2012 tarihinde KKTC sınırlarını ihlal eden Rum polisler tarafından kullanılan ve mahkeme kararıyla müsadere edilen, içlerinde bir polis arabası ve bir de motosikletin bulunduğu emarelerin Cumhurbaşkanlığı’nın girişimleriyle iyi niyet göstergesi olarak bugün Rum tarafına iade edileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Güngör yaptığı açıklamada, “KKTC Cumhurbaşkanlığı olarak Kıbrıs konusunda bir çözüme ulaşılması ve iki taraf arasında gereken güven ortamının, işbirliği koşullarının sağlanması için yoğun ve samimi bir gayret içinde bulunuyoruz” dedi.

“İYİ NİYET GÖSTERGESİ”

Bu amaçla Teknik Komite çalışmalarının devam ettiğini, istenilen hızda olmasa da bazı ilerlemeler sağlanmakta olduğunu belirten Güngör şöyle devam etti: “30 Eylül 2012 tarihinde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi polis mensuplarının sınır ihlali neticesinde meydana gelen olay sonucu KKTC güvenlik makamları tarafından el konulan ve bilahare KKTC Lefkoşa Kaza Mahkemesi tarafından müsadere edilen emareler, KKTC Cumhurbaşkanlığı’nın girişimleri ile ve hukuksal sürecin tamamlandığı da dikkate alınarak bir iyi niyet göstergesi olarak Güney Kıbrıs Rum Yönetimi makamlarına 30 Eylül 2014 tarihinde iade edilecektir.

Alınan karar uyarınca söz konusu emareler ‘Teknik Komiteler’ kapsamında çalışan ‘ Suç ve Suçlara İlişkin Konular Teknik Komitesi’ aracılığı ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi makamlarına verilecektir.”

[caption id="attachment_34504" align="alignright" width="269"]Rum polisleri, askeri mahkemenin ardından Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde de para cezasını çarptırılmıştı Rum polisleri, askeri mahkemenin ardından Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde de para cezasını çarptırılmıştı[/caption]

NELER YAŞANMIŞTI?

Coşkun Alaslan’ı tutuklama maksadıyla 2012 yılında sınırı ihlal ederek Akıncılar köyüne geçen ve burada Kıbrıs Türk polisi tarafından yakalanan 3 Rum polis, askeri mahkemenin ardından Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde de para cezasını çarptırılmıştı. 2’sine 6’şar bin TL ceza, ayrıca, her üç sanığa da, “iki yıl içerisinde darp suçu işlemeyeceklerine” ilişkin teminat olarak 5’er bin TL’lik kefalet senedi imzalatılması kararı verildi. Para cezasını ödeyen Rum polisler, sağlık kontrolünün ardından serbest bırakıldı. Motor, araba ve silahlar dahil emarelere ise mahkemede el konulmuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA