27 Nisan 2024
  • Lefkoşa18°C
  • Mağusa18°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele18°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

RUM POLİS MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

Rum polis müdürü görevden alındı

28 Mart 2014 Cuma 10:54

2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın baş konuşmacı olarak katıldığı etkinliğin “Ulusal Halk Cephesi” (ELAM) üyesi kalabalık bir grup tarafından basılması ve binada olay çıkarılmasının ardından Rum Polis Genel Müdürü Mihalis Papageorgiu görevinden alındı.

Rum radyosu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Rum Polisi’nin dün akşamki etkinlik için yeterli güvenlik önlemi alınmayıp olay sırasında zafiyet göstermesi nedeniyle Papageorgiu’yu görevden aldığını duyurdu.

Talat, önceki akşam Limasol’da konferans verdiği binaya bir grup faşist Kıbrıslı Rum tarafından saldırı düzenlenmesiyle ilgili konferans çıkışı Kıbrıs Rum basınına açıklama yaptı.

Talat, “Etkinliği düzenleyenlerin hedefi Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumlar arasında karşılıklı anlayışı, uzlaşı kültürünü geliştirmek. Bir çözüm için buna ihtiyacımız var, aksi takdirde liderler bir antlaşmaya varsa dahi, kalıcılığı beklediğimiz kadar olmayacak” dedi.

Faşist Kıbrıs Rum ELAM örgütü tarafından düzenlendiği belirtilen olayların amacına da değinen Talat, “Olaylar uzlaşı kültürünü geliştirme hedefini sekteye uğratmak içindi. Ancak bizim hedefimiz, kalıcı bir çözüm ve birleşik bir Kıbrıs için bunlarla yüzleşmek, faşist faaliyetlere karşı durmak, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumlara bu kesimleri izole etmeye yardımcı olmaktır” dedi.

Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiades’in kendisini aradığını ve olaylardan üzüntü duyduğunu ileterek özür dilediğini kaydeden Talat, “Anastasiades, ‘Bunu tasvip etmemiz mümkün değildir. Bir daha olamaması için gerekli tedbirlerin alınması talimatını verdim’ dedi” ifadelerini kullandı.

Polisin ihmal ve zafiyeti

2. Cumhurbaşkanı Talat, BRT ve TAK’a yaptığı açıklamada ise, “Konu biliniyordu, gerekli tedbirlerin alınması gerekiyordu,.. Burada polisin bir ihmali oldu, zafiyeti oldu. Bu nerden kaynaklandı? Onların(Kıbrıs Rum kesimi yöneticilerinin) yapacağı bir araştırmayla ortaya çıkacaktır” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA