19 Nisan 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa25°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele25°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

RUM MÜZAKERECİ DEĞİŞMİYOR

Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis’in yerine bir başka müzakereci atanması konusunun gündemde olmadığı haber verildi.

Rum Müzakereci Değişmiyor

16 Nisan 2016 Cumartesi 08:30

Politis gazetesine göre Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Mavroyannis’in BM Genel Kurulu Başkanlığı adaylığından ötürü müzakereci olarak kendisini (Hristodulidis) atamayı düşündüğüne dair basında çıkan söylentileri yorumladı. 

Mavroyannis’in müzakereci konumunda kalacağını söyleyen Hristodulidis, “Müzakereler var ve müzakereci Andreas Mavroyannis’tir” dedi. 

BM Genel Kurulu Başkanlığı için seçimlerin Haziran ayında yapılacağına işaret eden Hristodulidis, Mavroyannis’in, seçilmesi durumunda, yeni görevini Ağustos ayı sonlarına doğru üstleneceğini belirterek, Anastasiadis’in konuyla o zaman, gerek olduğu taktirde ilgileneceğini vurguladı.

Mavroyannis’in yakın gelecekte adaylığıyla ilgili konular için New York’a gideceği ve 10 gün adadan uzak kalacağını belirten gazete, bilgilere göre görüşmeler sürecinin bundan etkilenmemesi için ayarlama yapılmasının beklendiğini kaydetti. 

Gazete Mavroyannis yokken Kıbrıs Rum tarafının görüşmeler masasında temsil edilmesi için Hristodulidis’in alternatif bir çözüm olabileceğine işaret edildiğini de aktardı.

EIDE HAMMOND’LA GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Fileleftheros gazetesi BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin dün İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond ile telefon görüşmesi yaptığını yazdı. 

Habere göre Eide, sosyal paylaşım sitesi Twitter’deki kişisel hesabından yaptığı açıklamada, Hammond ile Kıbrıs’ta yürütülen görüşmelerdeki durum ve gelecekteki süreci ele aldıklarını belirtti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA