19 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa17°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt12°C
  • İskele17°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara11°C

RUM MECLİS BAŞKANI GÖREV SÜRESİNCE UYGULAMAK İSTEDİĞİ TEDBİRLERİ AÇIKLADI

Rum Temsilciler Meclisi Başkanlığı'na yeni seçilen Demetris Syllouris beş yıllık görevi süresince uygulamak istediği Meclis'in işleyişine yardımcı olacak tedbirleri açıkladı.

Rum Meclis Başkanı görev süresince uygulamak istediği tedbirleri açıkladı

07 Haziran 2016 Salı 10:17

Rum Temsilciler Meclisi Başkanlığı'na yeni seçilen Demetris Syllouris beş yıllık görevi süresince uygulamak istediği Meclis'in işleyişine yardımcı olacak tedbirleri açıkladı.

Görevi devraldıktan sonra düzenlediği ilk basın toplantısında Syllouris gazetecilere, maliyetlerde kesinti yapmayı istediğini, enerji tasarrufu, uçak biletlerinde vs. tasarruf dâhil olası tasarrufla ilgili bir çalışma yaptıracağını duyurdu.

“Bu bağlamda devletin Genel Denetçisi ve Hesap uzmanından yardım isteyeceğim” diyen Meclis Başkanı, mevzuatın nasıl geliştirilebileceğini ilgili kurumlarla görüşeceğini böylelikle yasaların daha kolay, karmaşıklıktan uzak daha anlaşılır ve ilgili otoritelerin basit ve anlaşılır genelgelerle bağlantılı hale geleceğini söyledi.

Parlamenter demokrasi konusunda Syllouris, eski Kıbrıslı milletvekili ve parlamenterlerin bağlantı ve bilgilerinden faydalanmak gerektiği görüşünü ortaya koydu; Kilise, yerel yönetimler, sendikalar, akademik çevreler ve sivil toplum örgütleri dâhil toplumun geniş bir kesimiyle işbirliğinin gerektiğine dikkat çekti.

Demetris Syllouris Meclis'in tam şeffaflıkla çalışması gerektiğini, medya ile de en iyi şekilde nasıl işbirliği yapılacağı konusunda bir diyalog başlatacağını bildirdi, milletvekillerinin komite toplantıları ve genel kurulda devamsızlıklarıyla ilgili Meclis düzenlemeleri uygulama planı olduğunu anlattı.

Syllouris ‘in bugün gündeme getirdiği konulardan biri de Meclis kıyafet yönetmeliği oldu. Syllouris, parlamentodaki siyasi partilerle diğer Avrupa ulusal parlamentolarındaki kıyafet uygulamalarıyla uyumlu olacak kıyafet yönetmeliğini konuşacağını söyledi.

Yeni Meclis Başkanı, güvenlik konularına da özellikle değindi, Parlamento'da güvenlik sistemlerinin daha da artırılması gerektiği konusunda Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı ila bir telefon görüşmesi yaptığını, siber suç, vatandaşların ve Meclis'in korunması için daha fazla tedbirler alınması gerektiğini belirtti.

Pazartesi sabahı Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades'le görüşmesinden de söz eden Demetris Syllouris, Meclis'e sunulan yasa tasarılarıyla ilgili en iyi şekilde sık ve yakın işbirliği yapma kararı aldıklarını, Cumhurbaşkanı yurtdışında olduğunda yerini Meclis Başkanı'nın alması dolayısıyla birbirlerini bilgilendirmeye karar verdiklerini kaydetti.

Basın toplantısından önce parlamentoda sandalyeleri olan siyasi partilerin liderleriyle Demetris Syllouris bir görüşme yaptı. Meclis Başkanı görüşmede meclis komitelerinin başkanlıklarının ele alındığını, görüşmede siyasi partilerin işbirliğinin tatmin edici olduğunu söyledi.

Konuyu tamamlamak üzere ikinci toplantı çarşamba sabahı yapılacak.

Demetris Syllouris parlamentonun çalışmalarına cuma günü başlamasını hedeflediklerini de bildirdi.

 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA