RUM LİDER HRİSTODULİDİS, MISIR VE İSRAİL'İ ZİYARET EDECEK
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in Mısır ve İsrail’e yönelik ziyaretlere hazırlandığı belirtildi.

19 Mart 2023 Pazar 15:33
Fileleftheros gazetesi Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in, Güney Kıbrıs’ın bölgeye verdiği önemi göstermek ayrıca Atina ile iş birliği içerisinde ikili veya üçlü düzeyde iş birliklerini geliştirecek inisiyatifleri ortaya koymak amacıyla Mısır ve İsrail’e ziyaret gerçekleştireceğini yazdı.
Hristodulidis’in yanı sıra dışişleri bakanı ve teknokratların, ortaya konulan hedeflerin sağlanması amacıyla bu ziyaretler için yoğun hazırlık yaptığını yazan gazete Hristodulidis’in Kahire ziyaretinin 4-5 Nisan’da gerçekleştireceğini belirtti.
Habere göre, Hristodulidis ile Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi arasındaki görüşme gündeminde enerji, bölgedeki gelişmeler, Türk “saldırganlığı” tüm alanlarda iş birliğinin geliştirilmesi gibi bir dizi konu bulunuyor.
Rum Yönetimi’nin, bölgedeki en büyük ülkelerden olan ve etkin nüfuza sahip Mısır’ın, Türkiye’nin KKTC’nin yükseltilmesi çabalarına caydırıcı olarak yardımcı olabileceğini düşündüğünü yazan gazete, Mısır’ın İslam İş birliği Teşkilatı’nda, Ankara’nın hamlelerine karşı caydırıcı olarak çalıştığını belirtti.
Rum Yönetimi Başkanı Hristodulidis’in İsrail ziyaretinin ise 10-11 Mayıs’ta gerçekleştirileceğini belirten gazete, Hristodulidis’i seçimleri kazanmasının ardından hemen kutlayanlar arasında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun da bulunduğunu anımsattı.
Habere göre Tel Aviv, Güney Kıbrıs ve Yunanistan’ın, İsrail’e stratejik derinlik ve Avrupa’ya yönelik çıkış yolu sunduğunu düşünüyor.
Hristodulidis ve Netanyahu’nun gündeminde ise enerji, elektrik bağlantısı Eurasia Interconnector gibi konular bulunuyor. Tel Aviv’in ayrıca EastMed boru hattı konusunu da gündeme getirmesi bekleniyor.
ÜÇLÜ ZİRVE
Gazete aynı haberinin içerisinde Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail’in, dışişleri bakanları düzeyinde üçlü bir görüşme gerçekleştireceğini yazdı.
Habere göre üçlü zirve, 31 Mart’ta Güney Kıbrıs’ta gerçekleştirilecek. Rum Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos, zirveden bir gün önce ise İsrailli mevkidaşı ile bir araya gelecek.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Metin Atan: Limanlarda X-Ray’ler 3 aydır çalışmıyorKamu-Sen Başkanı Metin Atan, limanlardaki güvenlik açıklarına dikkat çekti. “Sayın Arıklı sadece konuşuyor. Üç aydır limanlardaki X-ray cihazları çalışmıyor. Bu ülkeye ne giriyor, ne çıkıyor bilen yok.14 Temmuz 2025 Pazartesi 11:53KIBRIS
Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Sudan Topluluğu Derneği’ni kabul ettiMilli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Sudan Topluluğu Derneği yönetim kurulu üyelerini kabul etti.14 Temmuz 2025 Pazartesi 11:42KIBRIS
Meteoroloji’den toz uyarısıMeteoroloji Dairesi toza karşı uyardı.14 Temmuz 2025 Pazartesi 11:37HAVA DURUMU
Tenha Yol Operasyonu: Satışa hazır uyuşturucu ve para ele geçirildiLefkoşa’da CÖŞ ekiplerinin düzenlediği “Tenha Yol Operasyonu” kapsamında, bir kişinin aracında yapılan aramada 50 gram Hintkeneviri ve nakit para ele geçirildi.14 Temmuz 2025 Pazartesi 11:32KIBRIS
Arıklı: ‘Evden Eve Fiber Projesi’nin engellenmesi mümkün değildirBayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, “Evden Eve Fiber Projesi”ne ilişkin bazı gazetelerde yer alan haberlere sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi.14 Temmuz 2025 Pazartesi 11:25KIBRIS
Döviz yeni haftaya yüksek başladı!Serbest piyasada Amerikan Doları 40,20 TL, Euro 46,95 TL, İngiliz Sterlini ise 54,18 TL’den işlem görüyor.14 Temmuz 2025 Pazartesi 11:15PARA
Sıcaklıklar yüksek seyretmeye devam edecek!Meteoroloji Dairesi, hava sıcaklığının 35- 38 derece dolaylarında seyredeceğini kaydetti.14 Temmuz 2025 Pazartesi 11:13HAVA DURUMU
İnönü Kavşağında korkutan kaza... 1 yaralıİnönü Kavşağında meydana gelen trafik kazasında bir kişi yaralandı.13 Temmuz 2025 Pazar 15:18KIBRIS
Kosova’da Basketbol ve Dostluk Rüzgarı: KKTC’li Sporculardan Anlamlı ZiyaretKosova Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, İskele-Mağusa U14 Basketbol Karması’nı makamında ağırladı.13 Temmuz 2025 Pazar 15:14BASKETBOL
Bilimin Görünmeyen Yüzü: Prof. Dr. Başer’den İlham Veren KitapYakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden Prof. Dr. K. Hüsnü Can Başer, “Araştırma Sonuçlarının Ardındaki Hikayeler” adlı kitabıyla bilimsel başarıların arkasındaki sabır, tutku ve sezgiyi samimi bir dille anlatıyor.12 Temmuz 2025 Cumartesi 18:23YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs