RUM KESİMİ TEK TARAFLI GÜVEN YARATICI ÖNLEMLERE HAZIRLANIYOR

28 Nisan 2015 Salı 11:21
Kıbrıs Rum tarafının, KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Mustafa Akıncı ve Kıbrıslı Türklere yönelik “açılım” çerçevesinde tek taraflı Güven Yaratıcı Önlemler (GYÖ) uygulamaya hazırlandığı iddia edildi.
Fileleftheros gazetesi: “Lefkoşa Köprü Kuruyor – Akıncı ve Kıbrıslı Türklere Yönelik Açılım Olarak GYÖ’lerde İlerleyecek” başlıkları altında manşet ve iç sayfalarından yer verdiği haberinde, Rum Hükümetinin Akıncı’nın Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmasının ardından tek taraflı uygulayacağı GYÖ’ler üzerinde çalıştığını yazdı.
Gazete, bu GYÖ’lerin KKTC’nin düzeyini yükseltecek türden olmayacaklarını belirtirken, önlemler arasında RMMO’nun mayın tarlalarının kaldırılmasının da bulunduğunu aktardı.
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Akıncı’yla, biri seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra, diğeri de dün olmak üzere iki kez telefonda görüştüğünü belirten gazete, yapacakları ilk sosyal içerikli görüşmeyi ele almak amacıyla bugün yeniden görüşmelerinin de ihtimal dahilinde olduğunu yazdı.
Gazete, Anastasiadis ile Akıncı’nın telefonda Yunanca görüştüklerini ancak her ikisinin de yoğun programlarından ötürü bu hafta içerisinde görüşmelerinin zor olduğunu öne sürdü.
BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin 4 Nisan Pazartesi günü adaya geleceğini hatırlatan gazete, BM’nin ortam sıcakken mevcudiyetini vurgulamak istediğini ve Eide’nin aruzsunun müzakerelerin başlama tarihini ilan etmek olduğunu yazdı.
Politis gazetesi de, Anastasiadis ve Akıncı’nın programlarının dolu olması, Akıncı’nın görevi Perşembe günü devralacak olması ve 1 Mayıs tatili gibi teknik sebeplerden ötürü, yapmaları muhtemel sosyal içerikli görüşmeyi önümüzdeki hafta gerçekleştirmelerinin beklendiğini aktardı.
Anastasiadis ve Akıncı’nın GYÖ’ler konusunda kamuoyu önünde de karşılıklı gönderdikleri mesajlara rağmen uygulamadaki güçlüklerin iki lideri, kapalı bölge Maraş’ın açılması önleminden daha küçük GYÖ’lere yönlendirdiğini iddia eden gazete, kapalı bölge Maraş’ın açılmasının daha yoğun çaba sarf edilmesini gerektirdiğini vurguladı.
Gazete, Kapalı bölge Maraş’ın “Kıbrıslı Türkler tarafından değil Türk askeri tarafından kontrol ediliyor olması ve Akıncı’nın önerisi olan Timbu (Ercan) Havaalanı’nın açılmasının da birçok siyasi sorun içermesi” sebebiyle, Anastasiadis’in revize edilmiş önerisindeki gibi, Gazimağusa Limanı’nın ve Türkiye’nin AB müzakere başlıklarının açılması önleminin uygulanmasının daha kolay görüldüğünü öne sürdü.
Gazete ayrıca, Akıncı’nın müzakere grubunun oluşması sürecinin müzakerelerin başlama tarihini Mayıs ortası hatta sonuna attığını da ileri sürdü.
Haravgi gazetesi ise, Anastasiadis ile Akıncı’nın sosyal nitelikli görüşmesinin hafta sonu gerçekleştirilmesi ihtimalinden söz etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Salahi Şahiner: Şans Oyunları (Değişiklik) Yasa Tasarısı topluma açık bir tehdittirCTP Milletvekili Salahi Şahiner, Şans Oyunları (Değişiklik) Yasa Tasarısı ile KKTC vatandaşlarının kumarhanelere girişinin önünün açılacağını savunarak, hükümete eleştirilerde bulundu. Şahiner, “Sadece bir düzenleme değil; topluma açık bir tehdittir”12 Mayıs 2025 Pazartesi 11:56KIBRIS
Limasol’da Kıbrıslı Türk arazisi üzerinden vurgun iddiası! 469 bin Euro’ya alındı, 11 ayda 2.9 milyon Euro’ya satıldı!Politis gazetesine göre, Güney Kıbrıs'taki Kıbrıslı Türk mallarının kiralanmasında yeni döneme giriliyor. Puanlama esasına dayalı sistem, Meclis’te onaylanmasının ardından yürürlüğe girecek.12 Mayıs 2025 Pazartesi 11:45GÜNEY KIBRIS
Çatalköy’deki kurşunlama olayı: Ülkeye geldiği gibi tetiğe bastıÇatalköy’de meydana gelen araç kurşunlama olayıyla ilgili mahkemeye çıkarılan Görkem Mete’nin suçu işlediği gün ülkeye geldiği tespit edildi. Mahkeme, zanlının soruşturma kapsamında 3 gün tutuklu kalmasına emir verdi.12 Mayıs 2025 Pazartesi 11:39KIBRIS
DAÜ’de 17. Psikoloji Günleri Başlıyor: Suç, Şiddet ve Psikoloji Masaya Yatırılacak“Kuramdan Uygulamaya: Suç, Şiddet ve Psikoloji” temasıyla düzenlenen etkinlikte, farklı ülkelerden akademisyenler ve uzmanlar adli psikoloji alanındaki güncel yaklaşımları DAÜ’de paylaşacak.12 Mayıs 2025 Pazartesi 11:32KIBRIS
Yakın Doğu Üniversitesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Stratejik Bilimsel İş BirliğiBilim, teknoloji ve girişimcilik alanlarını kapsayan protokol ile iki üniversite; ortak projeler, akademik değişim programları ve girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi hedefleri doğrultusunda güçlerini birleştirdi.12 Mayıs 2025 Pazartesi 11:22YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Holguin'in 27-29 Mayıs'ta Kıbrıs'ta olacağı iddia edildiBM Genel Sekreterinin Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin’in 27-29 Mayıs tarihlerinde Kıbrıs’ta olacağı iddia edildi.12 Mayıs 2025 Pazartesi 11:15KIBRIS
“Sahte diploma” davası 11 Haziran’a ertelendiKSTÜ’de başlatılan "sahte diploma” soruşturması kapsamında yargılanan dönemin Gazimağusa Polis Müdürü Mahmut Barış Sel ve okulun genel sekreteri ve hissedarlarından Serdal Gündüz, yeniden hakim karşısına çıktı. Dava, 11 Haziran’a ertelendi.12 Mayıs 2025 Pazartesi 11:00KIBRIS
7 büyükşehirde genel seçim anketi, çarpıcı sonuçlar: CHP 5 şehirde fark attı, 1 şehirde AKP'yi ikiye katladı7 büyükşehirde genel seçim anketi, çarpıcı sonuçlar: CHP 5 şehirde fark attı, 1 şehirde AKP'yi ikiye katladı12 Mayıs 2025 Pazartesi 10:38TÜRKİYE
Terör örgütü PKK kendini feshetti!Terör örgütü PKK, fesih kararını açıkladı. Kongre sonuç bildirgesini yayımlayan terör örgütü, silahları bıraktığını açıkladı.12 Mayıs 2025 Pazartesi 09:21TÜRKİYE
Ali Babacan: 28 Şubat, 27 Nisan bizim için neyse 19 Mart da odur; AKP seçmeninin en az yarısı İmamoğlu'na yapılanlar için "Bu kadar da olmaz ki" diyor!Ali Babacan: 28 Şubat, 27 Nisan bizim için neyse 19 Mart da odur; AKP seçmeninin en az yarısı İmamoğlu'na yapılanlar için "Bu kadar da olmaz ki" diyor!12 Mayıs 2025 Pazartesi 08:20TÜRKİYE
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs