26 Nisan 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa29°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt27°C
  • İskele29°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara27°C

RUM HÜKÜMET SÖZCÜSÜ: ÇÖZÜME ULAŞMAK ÇOK ÇABA GEREKTİRİYOR

Rum Hükümet Sözcüsü: çözüme ulaşmak çok çaba gerektiriyor

26 Mart 2014 Çarşamba 10:12

Rum Hükümet Sözcüsü Christos Stylianides, Kıbrıs sorununda çözüme ulaşabilmek için çok çaba gösterilmesi,  ittifaklar kurulması ve prensiplerde kararlılık gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Basına açıklamalarda bulunurken Kıbrıs Türk Müzakereci Kudret Özersay’ın son açıklamalarını yorumlaması istenen sözcü, hükümetin duruşunun açık olduğunu ve açık tartışmalara gerek olmadığını söyledi.

Sözcü, görüşmeleri açık olarak sürdürmenin büyük bir hata olacağını ve güney Kıbrıs’ın masada elinde bulundurduğu kartları, stratejileri ve taktiklerini

mahvedeceğini söyledi.

Stylianides, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Rum Yönetimi başkanı Nikos Anastasiades’in 31 Mart tarihinde yapılacak olan görüşmelerinde  bugüne kadar yapılan tartışmaların değerlendirileceğini kaydetti.

Sözcü, “Bu yolun başlangıcı. Çözüm hazır değil. Çözüm için zorlu bir müzakere gerekiyor. Bizlerin ittifaklar oluşturup AB prensiplerine kararlıkla bağlı olmamız gerekiyor” dedi.

AB’nin görüşmelerdeki etkinliğinin artırılmasına da atıfta bulunan Rum Hükümet Sözcüsü, “aynı zamanda güven yaratıcı önlemlerle müzakerelere yeni bir dinamik getirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Stylianides, uluslararası topluluğun da Maraş’ın geri verilmesinin görüşmeleri hızlandırabileceğini, atmosferi değiştirip bir güven ortamı yaratabileceğini  kabul ettiğini kaydetti.

Sözcü şu ana kadar olan göstergelerin iyi olduğunu ve uluslar arası topluluğun Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı’nın temel pozisyonunu anladığının görüldüğünü sözlerine ekledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA