29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa15°C
  • Girne16°C
  • Güzelyurt15°C
  • İskele15°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

RUH SAĞLIĞI YASA TASARISI’NIN KOMİTEDEKİ GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR

Komite, gündeminde bulunan, “Ruh Sağlığı Yasa Tasarısı”nı madde madde görüşmeye devam etti. Söz konusu tasarısı ilerleyen toplantılarda da ele alınacak.

Ruh Sağlığı Yasa Tasarısı’nın Komitedeki görüşmeleri sürüyor

18 Nisan 2019 Perşembe 18:14

Cumhuriyet Meclisi, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, Ruh Sağlığı Yasa Tasarısı’nın görüşmeye devam ediyor.
Meclis’ten verilen bilgiye göre, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, bugün HP Milletvekili Jale Refik Rogers başkanlığında toplandı.
Komite, gündeminde bulunan, “Ruh Sağlığı Yasa Tasarısı”nı madde madde görüşmeye devam etti. Söz konusu tasarısı ilerleyen toplantılarda da ele alınacak.
Komite toplantısına davetli olarak, Sağlık Bakanlığı, Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi, Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ve Evrensel Hasta Hakları Derneği’nden yetkililer katılıp, görüş ve önerilerini sundu.
HP Milletvekili Jale Refik Rogers başkanlığında yapılan komite toplantısına, UBP Milletvekili ve Komite Başkan Vekili Menteş Gündüz, komite üyeleri UBP Milletvekili ÖzdemirBerova, CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli, CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe ve HP Milletvekili Hasan Topal katıldı.
Tasarı, ruh sağlığından yoksun kişilerin tedavisi, rehabilitasyonu, topluma yeniden kazandırılmasıyla ilgili hukuki ve idari düzenlemelerin hayata geçirebilmesi için hazırlandı. Toplum merkezli tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerine geçiş, alkol, madde, tedavi merkezlerinin ile psikiyatrideki uzmanlık alanlarının yasal çerçevesini oluşturma, koruyucu ruh sağlığı hizmetlerini geliştirme de hedefler arasında.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA