29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa16°C
  • Girne15°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele16°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

REŞİT OLMAYAN KIZLA CİNSEL İLİŞKİ YAŞAYAN ZANLIYA 'RIZA' İNDİRİMİ UYGULANDI

Zonguldak'ta yaşanan olay şok etkisi yarattı. Reşit olmayan kızla cinsel ilişki yaşayan sanık rıza indirimi aldı. Tecavüzcü'nin aldığı 5 ay hapis cezası ise ertelendi.

Reşit olmayan kızla cinsel ilişki yaşayan zanlıya 'rıza' indirimi uygulandı

06 Şubat 2016 Cumartesi 12:36

Zonguldak'ta yaşanan olay şok etkisi yarattı. Reşit olmayan kızla cinsel ilişki yaşayan sanık rıza indirimi aldı. Tecavüzcü'nin aldığı 5 ay hapis cezası ise ertelendi.

Nisan 2014’te meydana gelen olayda B.K., uzaktan akrabası ve arkadaşı olan M.İ.’nin evine gitti ve birlikte alkol aldılar. B.K., iddiaya göre gece M.İ. uyuduktan sonra onun kızı D.İ.’nin odasına girdi. B.K., D.İ. ile ilişkiye girdi. Durumu öğrenen kızın ailesinin şikayeti üzerine B.K. hakkında, Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ’reşit olmayanla cinsel ilişki’ suçundan dava açıldı. 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan B.K., karar duruşmada hakim karşısına çıktı.

Sanık, duruşmada suçlamayı kabul etmedi. Ancak, D.İ.’nin tişörtünde sanık B.K.’ya ait DNA izlerine rastlandığını ilişkin Adli Tıp Kurumu Biyolojik İhtisas Dairesi raporu okundu. Sanık avukatı, raporda çelişkiler olduğunu, yeniden rapor alınmasını isterken, suça konu ilişkinin de kızın rızası ile gerçekleştiğini ileri sürdü.

Mahkeme heyeti, yeniden rapor talebini reddetti. Sanık ve mağdur beyanları dikkate alındığında suça konu reşit olmayanla cinsel ilişkinin rıza dahilinde gerçekleştiğine kanaat getiren mahkeme heyeti, sanığa alt sınırdan 6 ay hapis cezası verdi. Ceza, sanığın duruşmalardaki iyi hali de gözetilerek 5 aya düşürüldü. Mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA