28 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa23°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele23°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

REŞAT AKAR'DAN ŞOK İDDİA!

Reşat Akar'dan, BRTK'nin Türksat’a ödenmeyen uydu borçları nedeniyle, KKTC'deki tüm TV kanallarının BRTK ile birlikte kapanacağı iddiası...

Reşat Akar'dan şok iddia!

12 Temmuz 2016 Salı 18:48

 Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Reşat Akar, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun uzun zamandan beri Türksat’a ödenmeyen uydu borçlarının 2 milyon TL’ye ulaştığını ve bunun tüm TV’lerin her an susabileceği anlamına geldiğini belirtti.

Akar, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, devlet kurumu BRTK’nın 2 TV kanalı bulunduğunu, fakat bu kurumun uzun süreden beri Türksat’a uydu paralarını ödeyemediğini kaydetti.

Diğer tüm yerel TV’ler BRTK üzerinden uyduya çıktığı için Türksat’ın BRTK yayınlarını durdurması halinde diğer TV kanallarının da otomatik olarak susmuş olacağını ifade eden Akar, “Durum bu kadar ciddi olduğu halde kimse bu sorunu çözmeye yanaşmıyor” ifadelerini kullandı.

Akar, açıklamasında, “Türksat’a olan borçların ödenmemesi hepimiz için endişe ve korku kaynağıdır. Türksat’ın iyi niyetini ve tahammül sınırlarını daha fazla zorlamak yerine, para bolluğu içine girdiği anlaşılan hükümetimizin bu borcu ivedilikle ödemesini ve korkulu rüyaları sonlandırmasını öneriyoruz” ifadelerine yer verdi.

Akar, ayrıca sayısı bilinemeyen radyoların adanın birçok yerinden dinlenemediğini belirterek, yıllardan beri yaşanan frekans sorununa herhangi bir çözüm bulunması adına bir şey yapılıp yapılmadığını sordu.

Gelmiş geçmiş hükümetlerin kaliteli yayıncılık için önlem almak ve teknolojiyi geliştirmek yerine, daha çok yayın izni ve diğer taleplere sıcak bakmalarının endişe kaynağı olduğunu belirten Akar, 
“Bilinmesini isteriz ki; lastiksiz araç ile yarışa girmekle eş anlamlı olan bugünkü yapı sürdürülebilir değildir” dedi.

BRTK’da 23 yıldan beri kadrosuz çalışan personelin durumunun yetkilileri hiç ilgilendirmediğini de savunan Akar, kadrosuzluk nedeniyle bu kurumda amir atamalarının durma noktasına gelmesinin ayrı bir sorun olduğunu ifade etti.

Akar, “Ülkenin diğer sorunlarında olduğu gibi, medyanın gerçek sorunları karşısında çözüm üretmek, eksik yasaları çıkarmak ve devlet ilanlarının dağıtımında adaletli bir sistem geliştirmek yerine hâlâ partizanca uygulamaların sürmesini büyük bir üzüntü ve endişe içinde izliyoruz. Yanlışların düzeltilmesi için sessiz kalmayacağımızın da bilinmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA