19 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa17°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt12°C
  • İskele17°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara11°C

RAUF ERSENAL “KIBRIS’IN BİLİNMEYEN TARİHİ”Nİ YAZDI

Rauf Ersenal “Kıbrıs’ın Bilinmeyen Tarihi”ni yazdı

04 Temmuz 2014 Cuma 15:02

Limasol Bankası Kültür Yayınları’nın ikinci kitabı olarak yayınlanan “Kıbrıs’ın Bilinmeyen Tarihi”, Selimiye Meydanı’ndaki Poncha Cafe’de tanıtıldı

Tarih ve kültür araştırmalarıyla, seramik çalışmalarıyla tanınan Rauf Ersenal, “Kıbrıs’ın Bilinmeyen Tarihi”ni yazdı. Limasol Bankası Kültür Yayınları’nın ikinci kitabı olarak yayınlanan “Kıbrıs’ın Bilinmeyen Tarihi”, Selimiye Meydanı’ndaki Poncha Cafe’de tanıtıldı. Meclis Başkanı Dr. Sibel Siber, bakan ve milletvekilleri, sanatçı ve yazarların katıldığı tanıtım etkinliğinde konuşan Ersenal, “Bizim hikayemiz 10 bin yıl önce, yazı ve tekerlek henüz icat edilmeden bu güzel adayı ziyaret eden insanlarla başladı. Her gelen bu güzel topraklardan bir şeyler götürdü, adeta köklerimizi yolarcasına…” ifadelerini kullandı.

Kitabı bir Kıbrıs aşığı olarak yazdığını belirten Ersenal, kitabın yayınlanmasına destek verenlere teşekkür etti. Meclis Başkanı Sibel Siber de, resmi tarihin dışında tarihe farklı bir bakış açısı getiren bu kitabı kaleme aldığı için Rauf Ersenal’a teşekkür etti.

Limasol Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Kemaler ise, Limasol Bankası Kültür Yayınları’nın her yıl iki kitap basmak için yola çıktığını ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaşın  “Kapılar” kitabının ardından Rauf Ersenal’ın “Kıbrıs’ın Bilinmeyen Tarihi” isimli kitabını okuyucu ile buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA