20 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa16°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele16°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara10°C

RACHEL HOLLİVAY, GİRNE ÜNİVERSİTESİ KADIN BASKETBOL TAKIMI’NDA

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ne genç ve dinamik bir kadroyla damga vurmayı hedefleyen Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, transfer çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Rachel Hollivay, Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nda

13 Haziran 2016 Pazartesi 22:37

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Transfer çalışmalarına genç oyun kurucu Özge Yavaş ve  Lucie Melek Bouthors ile başlayan Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, ilk yabancı transferini yaptı. 2016 WNBA Draftı’nda ikinci tur ilk sırada seçilen ve WNBA’de Atlanta Dream forması giyen Rachel Hollivay önümüzdeki sezon Girne Üniversitesi formasıyla Bilyoner.com Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele edecek.

“Blok”ların Kraliçesi…

ABD Kolej ligi olan NCAA’de 2012-2013 sezonunda Rutgers takımında başlayan kariyerine ve 2013-2014, 2014-2015 ve 2015-2016 sezonlarında da Rutgers formasıyla devam eden 1,193 cm boyundaki 1993 doğumlu Rachel Hollivay, kolej liglerinde gelecek vaad eden oyuncular arasında gösteriliyor. 2015-2016 sezonunda 34 maça çıkan ve her maçta ortalama 29.1 dakika parkede kalarak toplam 990 dakika mücadele eden Rachel Hollivay, 6,5 sayı ı, 6,6 ribaund, 3,3 blok, 0,5 asist ortalamaları ile sezonu kapattı.

Blok ve ribaund yetenekleriyle öne çıkan Rachel Hollivay, defansif yönü ile dikkat çeken bir oyuncudur.  NCAA’de Rutgers takımının blok liderliğini elinde tutan Rachel Hollivay, 300 üzerinde blok yapması ile Rutgers tarihine adını yazdırdı. Rachel Hollivay, WNBA Draft’ında 13. sırada  Atlanta Dream takımına seçildi. Honorable Mention All-Big Ten, Big Ten All-Defensive Team takımlarına seçilmiş olan Rachel Holliway blokları ile Rutgers’in American Athletic Konferansında  7. Olmasında önemli rol oynadı.

Hülya Özkan: “Rachel Hollivay, Başarılarına Takımımızda Devam Edecek”

Rachel Hollivay transferi ile ilgili açıklamalarda bulunan Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Genel Menajeri Hülya Özkan, “Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı olarak bu sezon lige damga vurmak istiyoruz. Tüm çalışmalarımızı bu hedefimiz çerçevesinde gerçekleştiriyoruz.

Transferlerimize Türk oyuncular ile başlamıştık; ilk yabancı transferimizi de gerçekleştirdik. Transferlerimizin hepsi gelecek vaad eden, genç ve dinamik oyuncular. Rachel Hollivay, pivot pozisyonda oynayan ve sürekli gelişim gösteren bir oyuncu. Defansif oyunu ve yüksek blok yüzdesi ile bilinen Rachel Hollivay’in Girne Üniversitesi formasıyla hem kendini hem de takımımızı geliştireceğine inanıyorum. Transferimizin hayırlı olmasını dilerim” dedi.

528175530-2.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA