19 Mart 2024
  • Lefkoşa11°C
  • Mağusa10°C
  • Girne14°C
  • Güzelyurt10°C
  • İskele10°C
  • İstanbul8°C
  • Ankara2°C

PYD, "RAKKA FEDERAL KÜRT BÖLGESİNİN PARÇASI OLACAK"

Suriyeli Kürt yetkililer, Demokratik Suriye Güçleri’nin operasyon başlattığı Rakka kentinin IŞİD’den kurtarıldıktan sonra Rojava ve Kuzey Suriye Demokrat Federal Sistemi’nin bir parçası olacağını belirtti...

PYD, "Rakka federal Kürt bölgesinin parçası olacak"

26 Mayıs 2016 Perşembe 14:25

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ndeki (IKBY) PYD temsilcilerinden Garib Hassou, “Rakka’ya yönelik saldırı başladı ve kentin kurtarıldıktan sonra kuzey Suriye’de kurduğumuz demokratik federal sistemin bir parçası olması mantıklı olacak” dedi. RİA Novosti’ye konuşan Hassou, Suriye ordusunun Rakka’da teröristlere karşı bir şey yapamadığını ve Rakka’nın Kürt bölgesine katılmasına itiraz edemeyeceğini söyledi.

‘ABD’DEN SÖZ ALMADIK’

Demokratik Suriye Güçleri sözcülerinden Telal Selo ise, Rakka’nın Kürt bölgesine dahil edilmesi konusunda ABD ile herhangi bir görüşmeleri olmadığını belirtti. Selo, “Her hangi bir söz verilmedi. Bu konuda ABD’den herhangi bir söz istemedik. Suriyeliler kentin federal rejimin bir parçası olması konusunda kendi kararlarını verecek. Rakka, Deyr ez-Zor ve diğer yerlerin kurtarılması için düzenlenecek operasyonlara katılmaya hazırız” diye konuştu.

Suriyeli Kürtler, 17 Mart’ta federalizm ilan etmiş, Suriye hükümeti ise kararı tanımayacağını açıklamıştı.

YÜZBİNLERCE KİŞİ KAÇTI

PYD’nin silahlı kolu YPG öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri’nin ABD’nin desteğiyle IŞİD’in Suriye’deki kalesi Rakka’ya düzenlediği operasyonlarda şiddetli çatışmalar sürerken, Rakka’da halkın çatışmalardan kaçmaya çalıştığı belirtiliyor. 1 milyondan fazla nüfusa sahip Rakka'daki son haftalarda yüz binlerce kişi evlerini terk ederek, kısmen güvenli gördükleri Halep'in kuzeyindeki Bab, Münbiç, Cerablus ve Çobanbey'e doğru yola çıktı. Binlerce kişi de güneydeki Deyr ez-Zor bölgesine yöneldi.

Etiketler: , , ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA