24 Nisan 2024
  • Lefkoşa18°C
  • Mağusa17°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt21°C
  • İskele17°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara15°C

PUTİN, ALİYEV VE SARKİSYAN, DAĞLIK KARABAĞ KONUSUNDA ANLAŞTI

Barış süreci için ivme kazandırılacak...

Putin, Aliyev ve Sarkisyan, Dağlık Karabağ konusunda anlaştı

20 Haziran 2016 Pazartesi 22:55

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Saint Petersburg'da bir araya gelen Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan liderlerinin Dağlık Karabağ'daki çözüm sürecine ivme kazandırma konusunda anlaşma sağladığını açıkladı.

"Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan, siyasi çözümde kararlı bir ilerleme sağlandığının vurgulandığı üçlü bir bildiri kabul etti" diyen Lavrov, liderlerin bölgedeki durumun normalleşmesi konusundaki bağlılıklarını teyit ettiğini söyledi.

AGİT GÖZLEMCİLERİNİN SAYISI ARTIRILACAK'

 

Öte yandan Lavrov, Putin, Aliyev ve Sarkisyan'ın Dağlık Karabağ'daki çatışma bölgesinde görev yapan AGİT gözlemcilerinin sayısını artırma konusunda anlaşma sağladıklarını belirtti. Lavrov, liderlerin çözüme yönelik müzakerelerde ilerleme sağlanması için gerekli koşulları oluşturma kararı aldığının altını çizdi.

'LİDERLER ÜÇLÜ GÖRÜŞMELERİ SÜRDÜRME KARARI ALDI'

Bu arada Lavrov, Rus, Azeri ve Ermeni liderlerin AGİT Minsk Grubu'nun çalışmalarına ilave olarak kendi aralarında yaptıkları üçlü görüşmelere devam etmek için anlaştığını bildirdi.

'SON GÜNLERDE KARABAĞ'DA ATEŞKES HAKİM'

Dağlık Karabağ'daki mevcut duruma ilişkin bilgi de paylaşan Lavrov, son günlerde bölgede ateşkesin uygulandığını belirtti. Rus bakan, liderlerin bildirisinde de son günlerdeki ateşkes durumuna yer verildiğini kaydetti.

sputnik

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA