“PROJEMİZ, ADA’DAKİ TÜRK VARLIĞININ YÜCELTİLMESİ PROJESİDİR”
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ve Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün eşi Dilek Özgürgün, Dilekkaya’yı ziyaret etti.

11 Ağustos 2016 Perşembe 15:52
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ile Dilek Özgürgün’ü Dilekkaya’da çevre köylerin muhtarları, UBP Kadın kolları üyeleri ile vatandaşlar karşıladı. Bakan Dürüst ve Dilek Özgürgün’e Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Karayolları Dairesi, Telefon Dairesi, Trafik Dairesi, Plan Proje Dairesi, Planlama ve İnşaat Dairesi Müdürleri ile teknik kadrolar da eşik etti.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Dilekkaya ziyaretinde yaptığı konuşmasında, Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün talimatları doğrultusunda, KKTC’nin kalkınması, gelişmesi ve KKTC’de yaşayan her bireyin kaliteli yaşam standartlarına erişebilmesi için hiçbir yatırımdan kaçınmadıklarını belirterek, bu hassasiyetin en bariz göstergesi olarak da Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün eşi Dilek Özgürgün’ün de Dilekkaya ziyaretine katılmaları olduğunun altını çizdi.
“Köprülerin yapımına hemen bugün başlıyoruz”
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, ziyaretin hemen ardından, toplanacak olan Bakanlar Kurulu’na, köprülerin yapılmasına dair önergeyi sunacağını söyleyerek, “Köprülerinizin yapımı hemen başlayacaktır” dedi.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, yıllardan beridir ihmal edilen Dilekkaya yolundaki köprülerin yenilenmesi projesinin, bizzat Başbakan Hüseyin Özgürgün tarafından, hemen yapılması talimatı üzerine, Bakanlık olarak çalışmalarını hızlandırdıklarını ve bugün köprülerin yenilenmesi çalışmalarına başlanacağının müjdesini verdi. Bakan Dürüst ayrıca, Dilekkaya Kadın Kolları’nın, Dilek Özgürgün’e aktardığı ağıllar bölgesinde bulunan yolların da 2017’in ilk altı ayında tamamlanacağını kaydetti.
“2017’nin ilk altı ayı içerisinde ağıl yolları yapılacaktır” diyen Bakan Dürüst, bu konuda Başbakan ve eşi Dilek Özgürgün’ün de büyük önem verdiklerini, KKTC’nin her bölgesindeki sorunlar ve eksikliklere olan hassasiyetlerinin, hükümetin kılavuzu olduğunun altını çizdi.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Dilekkaya ve aynı zamanda çevre köylerinin de sorunu olan köprülerin yapımının, yıllardan beridir bekletilmesinin kabul edilemez olduğunun da altını çizerek, “Başbakanımız Hüseyin Özgürgün ile birlikte, KKTC’nin her noktasına hizmet götürebilmek için çalışıyoruz. Bu topraklara sahip çıkabilmek demek, geçmişe sahip çıkmak demek, KKTC’ye sahip çıkmak demek, geleceğe sahip çıkmak demektir. Dün de bu topraklarda vardık, bugün de varız yarın da var olmaya devam edeceğiz. Projelerimiz teknik projelerden ibaret değildir. Projemiz, adadaki Türk varlığının devamıdır, yücelmesidir, kalıcı olmasıdır” dedi.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Dilekkaya ziyaretindeki konuşmasında Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin yardım ve desteklerinin önemine vurgu yaparak, “Biz bütün bu yatırımları tek bir amaç için yapıyoruz. O da KKTC halkının hak ettiği yaşam standartlarına ulaştırabilmektir. İşte bu yatırımları yaparken de Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nin mali ya da teknik anlamdaki katkıları da bize hız vermektedir” dedi.
Bakan Dürüst, Dilekkaya köyünün yıllardan beridir beklediği bu proje gibi, KKTC’nin birçok yerinde yıllardan beridir çözüm bekleyen, yatırım bekleyen yerlerinin var olduğunu bildiklerini, kararlılıkla ve büyük bir hızla bu eksikliklerin giderilmesi için Bakanlık olarak, hükümet olarak çalıştıklarının altını çizdi.
NOTAM’ın aktif hale gelirse Ercan Havalimanı’ndan kalkışlarda rötar ihtimaliNOTAM’ın aktif hale gelmesi durumunda Ercan Havalimanı’ndan kalkışlarda rötar olma ihtimali var19 Mart 2026 Perşembe 13:49KIBRIS
En Fazla Yağış Nereye Düştü?En fazla yağış Alevkayası’nda19 Mart 2026 Perşembe 13:45KIBRIS
Sanayi Odası’ndan elektrik maliyetleri konusunda acil düzenleme çağrısıKıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), üretim sektörünün rekabet gücünü doğrudan etkileyen en önemli unsurlardan biri olan elektrik maliyetleri konusunda acil bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu kaydetti.19 Mart 2026 Perşembe 13:43KIBRIS
Güney Kıbrıs’taki şubat ayı enflasyon oranı yüzde 0.9Güney Kıbrıs’ta 2026 yılı şubat ayındaki aylık enflasyonu yüzde 0.9 olarak açıklandı.19 Mart 2026 Perşembe 13:37GÜNEY KIBRIS
Sahte kira sözleşmesi: 7 kişi tutuklandı, 3 kişi aranıyorGirne’de sahte kira sözleşmesi düzenleyen ve ikametgah izni temin eden 7 kişi tutuklandı, 3 kişi aranıyor.19 Mart 2026 Perşembe 13:36KIBRIS
Gazimağusa’da geri geri giden araç yayaya çarptıGazimağusa’da meydana gelen kazada, geri geri seyreden araç 70 yaşındaki yayaya çarptı; yaralı hastanede müşahede altına alındı.19 Mart 2026 Perşembe 13:31GAZİMAĞUSA
Biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildiTarım Dairesi’nin gıda denetimlerinde yerli ürünlerden kapya biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi.19 Mart 2026 Perşembe 13:30KIBRIS
Saat icat edilmeden önce insanlar nasıl uyanırdı?Her saat başı metal pimleri düşüren mumlardan, sanayi devrimi İngilteresi'ndeki kapı tokmaklarına kadar, tarih boyunca insanlar zamanında uyanmak için pek çok kurnazca yöntem icat etti.19 Mart 2026 Perşembe 11:59YAŞAM
İngiliz basını Liverpool'un Galatasaray'ı elemesi hakkında neler yazdı?Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda çeyrek final yolunda Liverpool deplasmanına çıktı. Anfield'taki rövanş maçını 4-0 kaybeden sarı kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.19 Mart 2026 Perşembe 11:57İNGİLTERE
Koop-Sen, bugünkü grevi kaldırdıklarını duyurduKoop-Sen, hükümet ile yapılan görüşmeler çerçevesinde uzlaşı sağlandığını belirterek, grevi kaldırdıklarını duyurdu.19 Mart 2026 Perşembe 11:53KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.