PROFESÖR KAÇAK KAZIDA YAKALANDI: CAHİLLİK YAPTIK
Profesör kaçak kazıda yakalandı: Cahillik yaptık

14 Mart 2022 Pazartesi 18:14
Afyonkarahisar'da mezarlıkta kazı yapıp define ararken bekçilerin yakaladığı 4 şüpheliden birinin Prof. Dr. Mevlüt Güllü olduğu ortaya çıktı. Prof. Güllü ifadesinde, "'Burada daha önceden eşkıya parası vardır' diye cahillik yaparak kazdık. Kazı yaptığımıza pişmanım" dedi.
Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde bir mezarlıkta gece görev yapan bekçiler mezarlıkta kendilerini görünce kaçan şüphelileri fark etti. Takip sonrası şüphelilerden Mevlüt Güllü mezarlıkta, M.Ş. ise yakındaki bir evin bahçesinde yakalandı.
Bölgede araştırma yapan bekçiler, 2 mezar ortasındaki ağacın altının define amacıyla kazma ve kürekle kazıldığını tespit etti. Gözaltına alınan 2 şüpheli, emniyetteki ifadelerinde, yanlarında 2 kişinin daha olduğunu belirtti. Polis, H.B. ile M.A.D.'yi de evinde yakalayıp gözaltına aldı.
Birinci derece Sit Alanı çıktı
Şüpheliler emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakıldı. Mezarlıkta define kazısı yapanlardan Mevlüt Güllü'nün, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Harita Mühendisliği Bölümü Jeodezi Bilim Dalında profesör olduğu belirlendi.
Mezarlığın Kurtuluş Savaşı döneminde hayatını kaybeden Türk askerlerinin defnedildiği bölge ve 1'inci Derece Sit Alanı olduğu belirtildi. Şüphelilere 'izinsiz kazı yapmak ve sit alanına zarar vermek' suçlarından adli işlem başlatıldı.
Prof. Dr. Mevlüt Güllü, emniyetteki ifadesinde, beraberindekilerin cep telefonundaki konumun yerini tespit etme amacıyla mezarlığa gittiğini, kazı sonrası alanı kapatmaya çalışırken yakalandıklarını anlattı.
Prof. Dr. Güllü'nün ifadesinde şunlar yer aldı:
"Konumda belirlenen yeri ben tespit ettim"
"Telefondaki konuma baktığımda eski mezarlık içinde bir noktayı gösterdiğini tespit ettim. Ben, 'Konumun neresi olduğunu size gösteririm başka da bir şeye karışmam' dedim. Benim aracıma dördümüz binip, mezarlığa gittik. Mezarlığın bulunduğu yerde araçtan indik. M.A.D., aracımı başka yere park ettikten sonra yanımıza geldi. Konumda belirlenen yeri ben tespit ettim. İki mezar arasında bir noktaydı."
"Kazı yerinde bir cisim bulmadık"
Kazdıkları alanda mezar olduğunu belirten taş veya yazı bulunmadığını anlatan Prof. Dr. Güllü, diğer üç kişinin onun belirlediği yeri kazmaya başladıklarını söyledi.
Güllü, "Belli bir yere kadar kazdıktan sonra bir şey çıkmayacağını anladıktan sonra kapatmaya başladık. Polis otomobilini görünce kaçmaya başladık. Kazıyı, 'Burada daha önceden eşkıya parası vardır' diye cahillik yaparak kazdık. Kazı yaptığımıza pişmanım. Kazı yerinde bir cisim bulmadık" diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Metin Atan: Limanlarda X-Ray’ler 3 aydır çalışmıyorKamu-Sen Başkanı Metin Atan, limanlardaki güvenlik açıklarına dikkat çekti. “Sayın Arıklı sadece konuşuyor. Üç aydır limanlardaki X-ray cihazları çalışmıyor. Bu ülkeye ne giriyor, ne çıkıyor bilen yok.14 Temmuz 2025 Pazartesi 11:53KIBRIS
Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Sudan Topluluğu Derneği’ni kabul ettiMilli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Sudan Topluluğu Derneği yönetim kurulu üyelerini kabul etti.14 Temmuz 2025 Pazartesi 11:42KIBRIS
Meteoroloji’den toz uyarısıMeteoroloji Dairesi toza karşı uyardı.14 Temmuz 2025 Pazartesi 11:37HAVA DURUMU
Tenha Yol Operasyonu: Satışa hazır uyuşturucu ve para ele geçirildiLefkoşa’da CÖŞ ekiplerinin düzenlediği “Tenha Yol Operasyonu” kapsamında, bir kişinin aracında yapılan aramada 50 gram Hintkeneviri ve nakit para ele geçirildi.14 Temmuz 2025 Pazartesi 11:32KIBRIS
Arıklı: ‘Evden Eve Fiber Projesi’nin engellenmesi mümkün değildirBayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, “Evden Eve Fiber Projesi”ne ilişkin bazı gazetelerde yer alan haberlere sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi.14 Temmuz 2025 Pazartesi 11:25KIBRIS
Döviz yeni haftaya yüksek başladı!Serbest piyasada Amerikan Doları 40,20 TL, Euro 46,95 TL, İngiliz Sterlini ise 54,18 TL’den işlem görüyor.14 Temmuz 2025 Pazartesi 11:15PARA
Sıcaklıklar yüksek seyretmeye devam edecek!Meteoroloji Dairesi, hava sıcaklığının 35- 38 derece dolaylarında seyredeceğini kaydetti.14 Temmuz 2025 Pazartesi 11:13HAVA DURUMU
İnönü Kavşağında korkutan kaza... 1 yaralıİnönü Kavşağında meydana gelen trafik kazasında bir kişi yaralandı.13 Temmuz 2025 Pazar 15:18KIBRIS
Kosova’da Basketbol ve Dostluk Rüzgarı: KKTC’li Sporculardan Anlamlı ZiyaretKosova Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, İskele-Mağusa U14 Basketbol Karması’nı makamında ağırladı.13 Temmuz 2025 Pazar 15:14BASKETBOL
Bilimin Görünmeyen Yüzü: Prof. Dr. Başer’den İlham Veren KitapYakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden Prof. Dr. K. Hüsnü Can Başer, “Araştırma Sonuçlarının Ardındaki Hikayeler” adlı kitabıyla bilimsel başarıların arkasındaki sabır, tutku ve sezgiyi samimi bir dille anlatıyor.12 Temmuz 2025 Cumartesi 18:23YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs