26 Ağustos 2025
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne27°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele26°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara18°C

PROF. OZAN ÖRMECİ: "BUDAPEŞTE BİLDİRİSİ, İKİ DEVLETLİLİK TEZİNİN SONUNU SİMGELİYOR"

Kent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ozan Örmeci, Türk Devletleri Teşkilatı'nın Budapeşte Bildirisi’ni değerlendirdi.

Prof. Ozan Örmeci: "Budapeşte Bildirisi, İki Devletlilik Tezinin Sonunu Simgeliyor"

26 Mayıs 2025 Pazartesi 09:11

Kent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ozan Örmeci, Türk Devletleri Teşkilatı'nın Budapeşte Bildirisi’ni değerlendirdi. Örmeci, bildirinin Kıbrıs’ta son yıllarda gündeme getirilen “iki devletlilik” tezinin ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) iktidarının sonunu sembolize ettiğini savundu.

Açıklamasında, uluslararası toplumun artık Kıbrıs’ta federasyon temelli, uluslararası hukuka saygılı ve gerçekçi bir yönetim beklentisi içinde olduğunu vurgulayan Örmeci, “Siyaset, milliyetçi hezeyanlara değil, hukuk ve güç dengesine göre yapılmalıdır” dedi.

Türkiye'nin güç bakımından avantajlı olduğunu ancak hukuki alanda ciddi sıkıntılar yaşandığını ifade eden Örmeci, “Sanıyorum CTP iktidarında artık teknik detayların konuşulacağı ve Türkiye-AB yakınlaşması ile pekiştirilecek yeni bir döneme girilecektir. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Örmeci, sözlerini “Her zaman her sorunu çözmek isteriz çünkü biz Türküz ve tüm insanların, canlıların iyiliğini isteriz” diyerek tamamladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA

Yükleniyor...