26 Kasım 2024
  • Lefkoşa9°C
  • Mağusa7°C
  • Girne12°C
  • Güzelyurt7°C
  • İskele7°C
  • İstanbul8°C
  • Ankara-1°C

PROF. DR. SÖYLEMEZ; “GELECEĞİN YÖNETİCİ OLACAK OLAN GENÇLERİ İYİ YETİŞTİRMELİYİZ”

Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Mahfuz Söylemez, Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen "Modern Çağda Gençliğin Anlam Arayışı" başlıklı uluslararası sempozyuma katıldı.

Prof. Dr. Söylemez; “Geleceğin Yönetici Olacak olan Gençleri İyi Yetiştirmeliyiz”

24 Ekim 2018 Çarşamba 15:07

Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Mahfuz Söylemez,  Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen "Modern Çağda Gençliğin Anlam Arayışı" başlıklı uluslararası sempozyuma katıldı.

 

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, farklı ülkelerden 60’tan fazla akademisyen, araştırmacı ve çok sayıda rektörün katıldığı sempozyumda İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Söylemez, bir oturum başkanlığı ve sempozyumun kapanış oturumunda bir konuşma yaptı.

 

Sempozyumda, gençlik üzerinde yapılan saha çalışmasının sunumu yapıldı. Sunumda gençlerin ‘ilgileri, boş zaman algıları, hedefleri, STK ilişkileri, istihdam, internet kullanımı, düzenli spor, tv izleme, müzik dinleme sosyal medya takibi’ gibi başlıklar altında istatistiki bilgiler paylaşıldı.

 

 Prof. Dr. Söylemez; “Geleceğin Yönetici Olacak olan Gençleri İyi Yetiştirmeliyiz”

Prof. Dr. söylemez kapanış oturumunda yaptığı konuşmasında, gençlerin her dönem atılımın ve değişimin mimarları olduğunu belirterek gençlerin daha iyi yetişmesi için bütün paydaşlarla  bir arada olmanın önemine vurgu yaptı.

 

Hz. Peygamber döneminde de İslam devriminin gençlerin omzunda şekillendiğini dile getiren Prof. Dr. Söylemez, “İlk sahabelerin neredeyse tamamı gençlerden oluşmaktadır. Bu gençler eşine ender rastlanan bir devrime imza koymuşlardır. Bu nedenle geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin daha iyi yetişmeleri için bütün paydaşlarla burada bulunmak önemlidir. Milli Eğitim, Sivil Toplum Kuruluşları, Diyanet ve Üniversitelerin birbirlerine deneyimlerini aktarmaları meselenin sadece teoride değil sahada karşılaşılan sorunların da irdelenmesi açısından bu etkinlik kendisinden sonra yapılacak çalışmalara da öncülük yapacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığı da Mevlit Kandili Programlarının başlığını bu yıl “Hz. Peygamber ve Gençlik” şeklinde koymuştur. Bu çalışma buna da öncülük yapacaktır” dedi.

 

Türkiye’nin pilot üniversitelerinden biri olan Bingöl Üniversitesi’nde, düzenlenen gençlerin sorunlarının masaya yatırılacağı organizasyonun önemine değinen Prof. Dr. Söylemez, organizasyon nedeniyle üniversite rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak başta olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik etti.

 

Gençler Kendi Özüne ve Topluma Yabancılaşıyor…

Sempozyumun kapanış konuşmasını yapan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak da, gündemde olan gençlik problemleriyle ilgili olarak bir sempozyum düzenlemek istediklerini dile getirdi.

 

Gençlerim kendi özüne ve topluma yabancılaştığını ifade eden Prof Dr. Çapak, “Gençlerimiz ile enformatik cehaletten ve dezenformasyondan uzak bir iletişim kanalı oluşturmalıyız. İttihat kültürü değil,  sorgulama kültürünü ve buna ek olarak insanı, varlığı ve tabiatı okuma kültürünü oluşturacak adımlar atmamız gerekiyor. Sempozyuma katkısı olan Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi, ARGETUS, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası, Ensar Vakfı ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanlığı'na çok teşekkür ediyorum. İnşallah verimli olmuş ve ülkemiz için güzel bir gençlik oluşmasına vesile olmuştur” şeklinde konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA