19 Nisan 2024
  • Lefkoşa26°C
  • Mağusa27°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele27°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara23°C

PROF. DR. DOĞAN İBRAHİM’DEN SCI KAPSAMLİ YENİ TEKNİK MAKALE

Prof. Dr. Doğan İbrahim’den SCI kapsamli yeni teknik makale

29 Haziran 2015 Pazartesi 12:25

Yakın Doğu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Bilgisayar Enformatik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Doğan İbrahim’in SCI Indeksli IJEEE (International Journal of Electrical Engineering Education) dergisinde Development of a low-cost educational liquid-level sensor circuit (Düşük maliyetli ve eğitime yönelik sıvı seviye algılayan devre tasarımı) isimli makalesi yayınlandı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'ne açıklamalarda bulunan Prof.Dr. Doğan İbrahim; "Bu makalede düşük fiyatlı ve dolayısıyle eğitimde kullanılabilecek bir elektronik sıvı seviye ölçüm devresinin tasarımı hem teorik ve hem de pratik açıdan ele alınıp anlatılmaktadır. Algılama metodu son derece basit olup, sıvı seviyesi ölçülecek kabın iki tarafına konan ve paralel kapasitör özelliği taşıyan alüminyum levhalardan meydana gelmektedir. Kap içerisindeki sıvı miktarına bağlı olarak permitivite ve dolayısıyle paralel levhalar arasındaki kapasitans değişmektedir."

Prof. Dr. Doğan İbrahim, tasarımını yapmış olduğu mikrokontrolör tabanlı bir sistem sayesinde sıvı seviyesini çok düşük maliyet ile ve çok hassas olarak ölçebilmektedir.

Makalede tasarımı yapılan devre, sağlamış olduğu birçok avantajları dolayısıyle elektrik, elektronik, ve kontrol mühendisliği laboratuvarlarında eğitim amaçlı kullanılabilecektir.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA