PRODROMU: "CRANS-MONTANA'DA SUNDUĞUMUZ ÖNERİLERİMİZ HALA MASADADIR"
Pazartesi günü basına açıklamalarda bulunan Prodromu, “Anastasiadis’in, Akıncı ile 26 Şubat’ta yapacağı görüşmede müzakereler bırakıldığı yerden başlanırsa biz görev tanımı üzerinde istişare etmeyi bekliyoruz” dedi.

12 Şubat 2019 Salı 15:40
Rum Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu, Kıbrıs Rum tarafının Kıbrıs sorunuyla ilgili Crans-Montana’da yaptığı önerilerin hala masada olduğunu, hiçbir şekilde geri çekilmediğini, bu önerilerin kapsamlı, Guterres çerçevesinin açıklık getirdiği nihai bir anlaşmanın şartı olduğunu vurguladı.Pazartesi günü basına açıklamalarda bulunan Prodromu, “Anastasiadis’in, Akıncı ile 26 Şubat’ta yapacağı görüşmede müzakereler bırakıldığı yerden başlanırsa biz görev tanımı üzerinde istişare etmeyi bekliyoruz” dedi.
Rum Sözcü, Kıbrıs sorunu çözülecekse, konular seçilerek değil, tüm konuların görüşülmesi gerektiğine işaret etti ve ilk kez Anastasiadis’in Akıncı ile bir yıl önce görüşmek istediğini belirttiğini, Kıbrıs Cumhurbaşkanı olarak yeniden seçildiğinde ise Kıbrıs Türk liderinin kendisiyle görüşme yapmakta isteksiz olduğunu kaydetti.
26 Şubat için belirlenen görüşmenin gayrı resmi olduğunu, iki liderin diyaloğun başlaması için görev tanımı üzerinde görüş alışverişi yapma fırsatı bulacaklarını ifade eden Prodromu, 5 Temmuz 2017’de, Crans- Montana görüşmelerinde Rum liderinin, Guterres Çerçevesine yardımcı olacak ve nihai bir anlaşmanın koşulu üzerinde kapsamlı öneriler sunduğunu söyledi.
Prodromu, Kıbrıs sorununun bir istila ve işgal sorunu olduğunu, çözüm çerçevesini tarif eden ve Türk askerlerinin geri çekilmesi çağrısı yapan BM kararları bulunduğunu anlattı.
Hükümet Sözcüsü, Guterres çerçevesinin tüm altı parametresinin eşit şekilde önemli olduğunu, bu parametrelerin sadece bazılarını seçerek müzakerelere başlanamayacağını belirtti.
Prodromu, Anastasiadis’in Crans-Montana’da 5 Temmuz’da masaya koyduğu önerilerini geri çektiğine ilişkin bir yorumu yanıtladı.
“Anastasiadis, bu önerileri hiçbir şekilde geri çekmemiştir” diyen Prodromos Prodromou, bir kez daha bu öneriler nihai bir anlaşma koşuluyla sunulduğunu, bunun her zaman böyle olacağını bildirdi.
Sözcü, Türkiye Dışişleri bakanının garantilerin kalkmasının ve işgal güçlerinin geri çekilmesinin ‘bir rüya olduğunu, bu rüyadan uyanmak gerektiğini’ söylemesiyle Crans- Montana’da bir anlaşma elde edilemediğini hatırlattı.
Bir başka soruyu yanıtlayan Prodromu, Kıbrıs Türk tarafının da Crans-Montana’da öneriler sunduğunu, çerçevenin tüm altı parametresi için önerilere ihtiyaçları olduğunu, Türk tarafının garantiler ve Türk askerlerinin adadan geri çekilmesinin görüşülmesine isteksizlik göstermesi durumunda, müzakerelerde bir sorun olacağını ifade etti.
Rum Hükümet Sözcüsü Prodromu, “eğer bazıları seçilerek değil tüm konular görüşülürse bir çözüm olabilir” şeklinde konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sıcak çarpması nedeniyle 4 kişi hastanede tedavi görüyorGüney Kıbrıs’ta 4 kişinin sıcak çarpması nedeniyle hastaneye kaldırıldığı bildirildi.28 Temmuz 2025 Pazartesi 12:11KIBRIS
Erhürman’dan yangınlar için dayanışma çağrısı: İklim krizi sınır tanımıyorCTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan’da etkili olan orman yangınlarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, iklim krizine karşı bölgesel iş birliği ve ortak strateji çağrısında bulundu.28 Temmuz 2025 Pazartesi 12:10KIBRIS
Doğancı’da tartıştığı kişiyi bıçakla yaralayan şahıs tutuklandı!Doğancı’da, dün, aralarında yaşanan tartışmada K.D.(E-43) kanunsuz olarak tasarrufunda bulundurup taşıdığı bıçakla araç içerisinde bulunan Ş.K’yi (E-36) sağ kolundan yaraladı.28 Temmuz 2025 Pazartesi 12:09KIBRIS
Lapta’da kimliği belirsiz bir kişi yaşamını sonlandırdı!Lapta Sahil Yürüyüş Yolu’nun güney kısmında dün gece henüz kimliği tespit edilemeyen erkek bir şahsın cansız bedeni bulundu.28 Temmuz 2025 Pazartesi 12:08KIBRIS
Yer Lapta: Evinin bahçesinde ölü bulunduLapta'da sakin 81 yaşındaki Barrie John Price evinin bahçesinde ölü bulundu.28 Temmuz 2025 Pazartesi 12:08KIBRIS
Rum siyasilerden Kıbrıs sorunu açıklamasıGüney Kıbrıs’taki siyasilerin çeşitli anma törenlerinde yaptıkları açıklamalarda, Kıbrıs sorununu değerlendirdi.28 Temmuz 2025 Pazartesi 12:06GÜNEY KIBRIS
Döviz güne nasıl başladı?Döviz güne nasıl başladı?28 Temmuz 2025 Pazartesi 10:09PARA BORSA
Merit Royal Diamond’da Gökhan tepe ile nostalji rüzgârı estiZamansız şarkıları ile Türk pop müziğine damga vuran Gökhan Tepe, geçtiğimiz Cumartesi, Merit Royal Diamond sahnesinde hafızalardan silinmeyecek bir konser verdi.27 Temmuz 2025 Pazar 18:18YAŞAM
Anayasal haklar ihlal ediliyorTüketici Örgütleri Konfederasyonu’ndan plaj ücreti tepkisi: Anayasal haklar ihlal ediliyor27 Temmuz 2025 Pazar 17:15KIBRIS
İskele'de 5 Kıbrıslı Rum’un tutuklanması konusu Rum basınında5 Kıbrıslı Rum’un KKTC’deki tutuklanması, Güney Kıbrıs kamuoyunda giderek yer bulmaya başladı.27 Temmuz 2025 Pazar 16:48KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs