PRODROMU ANASTASİADİS’İN SİYASİ EŞİTLİĞE SAYGI GÖSTERDİĞİNİ İLERİ SÜRDÜ
Rum Hükümeti Sözcüsü Prodromos Prodromu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in desantralizasyon konusundaki önerisinin, siyasi eşitlik ilkesine saygı duyduğunu ileri sürdü.

09 Kasım 2018 Cuma 10:35
Rum Hükümeti Sözcüsü Prodromos Prodromu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in desantralizasyon konusundaki önerisinin, siyasi eşitlik ilkesine saygı duyduğunu ileri sürdü.
Politis gazetesinde yer alan habere göre, Kıbrıs Türk ve Rum tarafından Anastasiadis’in basın toplantısında söylediklerine gösterilen tepkileri yorumlayan Prodromu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in salı günü düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, Kıbrıslı Türklerin siyasi eşitliğinin güvenceye alındığını izah ettiğini öne sürdü.
Prodromu, Anastasiadis’in desantralize federasyon konusundaki önerisinin, Guterres çerçevesinin etkin katılımla ilgili maddesine uyduğunu düşündüğünü de iletti.
Gazete, Rum Yönetimi Başkanlığı’nın doğal gazın paylaşımı meselesi konusunda ise, Anastasiadis’in konuşmasında doğal kaynakları federal yetkilere dahil ettiğini anımsattığını da iletti.
Gazeteye göre, Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis ise açıklamasında, Anastasiadis’in konuşmasında söylediklerine gösterilen tepkilerin yanlış yorumlamadan kaynaklandığını öne sürdü.
Habere göre, temaslarda bulunduğu Amerika’dan Rum Radyo Televizyon Kurumu RİK’in, Kıbrıslı Türklerin siyasi eşitliği ve etkin katılımı konusundaki sorusuna yanıt veren Hristodulidis, bu ilkelerin belli (kesin) olduğunu söyledi.
Müzakerelerin yeniden başlaması konusunda ortak bir başlangıç noktası bulunmaması konusunda ne olacağına dair bir soruya karşılık ise Hristodulidis, bunun tabii ki durumları zorlaştıracağını, fakat Rum kesiminin zemin olduğunu düşündüğünü söyledi.
ABD Dışişleri Bakanlığının, iki kesimli iki toplumlu federasyon çözümüne ulaşılmasına dair taahhüdün sürdüğü konusundaki açıklamasına da atıfta bulunan Hristodulidis, Rum hükümetinin, Anastasiadis’in önerisinin, garantiler ve güvenlik konusuyla birlikte, iki zor konudan biri olan etkin katılım konusuna bir çıkış yolu sunabileceğini düşündüğünü de aktardı.
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in basın toplantısının hemen ardından, Avrupa Halk Partisi toplantısı çalışmalarına katılmak için Helsinki’ye gittiğini de anımsatan gazete, Anastasiadis’in dün ise Birinci Dünya Savaşının tamamlanması dolayısıyla düzenlenecek etkinliklere katılmak için Paris’e gittiğini ekledi.
RUM SİYASİ PARTİLERİN ELEŞTİRİLERİ SÜRÜYOR
Fileleftheros gazetesi ise haberinde, Rum siyasi partilerinin, Anastasiadis’in basın toplantısında söyledikleri konusundaki eleştirilerini dün de sürdürdüklerini yazdı.
Buna göre AKEL’in dün Anastasiadis’e yönelik yeni eleştirilerde bulunduğunu yazan gazete, AKEL’in, Anastasiadis’in müzakerelerin yeniden başlamasına ilişkin koşullar meydana getirmek yerine, problemler yarattığını söylediğini iletti.
AKEL açıklamasında ayrıca, Anastasiadis’in basın toplantısının manzarayı netleştirmek yerine, bunu daha da bulanık hale getirdiğini de belirtti.
Gazete, Vatandaşlar İttifakı, Dayanışma Hareketi aynı zamanda Ekologlar’ın da endişelerini belirten açıklamalarda bulunduklarını ekledi.
NOTAM’ın aktif hale gelirse Ercan Havalimanı’ndan kalkışlarda rötar ihtimaliNOTAM’ın aktif hale gelmesi durumunda Ercan Havalimanı’ndan kalkışlarda rötar olma ihtimali var19 Mart 2026 Perşembe 13:49KIBRIS
En Fazla Yağış Nereye Düştü?En fazla yağış Alevkayası’nda19 Mart 2026 Perşembe 13:45KIBRIS
Sanayi Odası’ndan elektrik maliyetleri konusunda acil düzenleme çağrısıKıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), üretim sektörünün rekabet gücünü doğrudan etkileyen en önemli unsurlardan biri olan elektrik maliyetleri konusunda acil bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu kaydetti.19 Mart 2026 Perşembe 13:43KIBRIS
Güney Kıbrıs’taki şubat ayı enflasyon oranı yüzde 0.9Güney Kıbrıs’ta 2026 yılı şubat ayındaki aylık enflasyonu yüzde 0.9 olarak açıklandı.19 Mart 2026 Perşembe 13:37GÜNEY KIBRIS
Sahte kira sözleşmesi: 7 kişi tutuklandı, 3 kişi aranıyorGirne’de sahte kira sözleşmesi düzenleyen ve ikametgah izni temin eden 7 kişi tutuklandı, 3 kişi aranıyor.19 Mart 2026 Perşembe 13:36KIBRIS
Gazimağusa’da geri geri giden araç yayaya çarptıGazimağusa’da meydana gelen kazada, geri geri seyreden araç 70 yaşındaki yayaya çarptı; yaralı hastanede müşahede altına alındı.19 Mart 2026 Perşembe 13:31GAZİMAĞUSA
Biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildiTarım Dairesi’nin gıda denetimlerinde yerli ürünlerden kapya biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi.19 Mart 2026 Perşembe 13:30KIBRIS
Saat icat edilmeden önce insanlar nasıl uyanırdı?Her saat başı metal pimleri düşüren mumlardan, sanayi devrimi İngilteresi'ndeki kapı tokmaklarına kadar, tarih boyunca insanlar zamanında uyanmak için pek çok kurnazca yöntem icat etti.19 Mart 2026 Perşembe 11:59YAŞAM
İngiliz basını Liverpool'un Galatasaray'ı elemesi hakkında neler yazdı?Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda çeyrek final yolunda Liverpool deplasmanına çıktı. Anfield'taki rövanş maçını 4-0 kaybeden sarı kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.19 Mart 2026 Perşembe 11:57İNGİLTERE
Koop-Sen, bugünkü grevi kaldırdıklarını duyurduKoop-Sen, hükümet ile yapılan görüşmeler çerçevesinde uzlaşı sağlandığını belirterek, grevi kaldırdıklarını duyurdu.19 Mart 2026 Perşembe 11:53KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.