29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa17°C
  • Girne16°C
  • Güzelyurt14°C
  • İskele17°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

PREZERVATİF NASIL SEÇİLİR?

Önemli bir korunma yöntemi olan prezervatif nasıl seçilir? Prezervatif çeşitleri nelerdir? Nereden alınır?

Prezervatif nasıl seçilir?

12 Ağustos 2018 Pazar 01:04

Cinsel birleşme sırasında oldukça önem taşıyan prezervatif nasıl seçilir? Yanlış prezervatif seçimi özellikle erkeklerde olmak üzere cinsel birleşme sırasında her iki taraf açısından da sorun yaratabilir.

Peki prezervatif nasıl seçilir?

Birçok prezervatif düz, güçlü bir yapıya ve ucunda spermin toplanması için rezervuar uca sahiptir. Bu bölümün görevi spermlerin prezervatif içinde dağılmasını engellemek ve o noktada toplanmasını sağlamaktır.

Öncelikle prezervatif seçimi tercihlerinize bağlıdır, bu konuda ilişkiden beklentileriniz prezervatif seçiminizi doğrudan etkilemektedir. Çeşitli kondom türleri üreten firmalar bu konuda tüketiciye farklı seçenekler sunmaktadır. Geciktiricili, tırtıklı, ince, klasik gibi türler tercihinize göre size uygun olabilir.

Prezarvatiflerin boyları birbirinden farklıdır ve penis boyuna göre seçilmesi gerekmektedir. Tüm prezervatifler gerekli güvenlik şartlarını taşımak zorundadır.prezervatifin-zararlari.gif

Prezervatif seçimlerinde çeşitleri de oldukça önem taşımaktadır. Prezervatif çeşitleri nelerdir?

Prezervatifler klasik prezervatif, inceltilmiş prezervatif, tırtıklı prezervatif ve geciktiricili prezervatif gibi çeşitlere ayrlırlar. Prezervatif çeşitleri ne işe yarar?

Klasik prezervatif: Klasik prezervatif gebelikten ve cinsel hastalıklardan korunmak amaçlı kullanılır. Diğer tüm çeşitler de aynı amacı taşımaktadır.

İnceltilmiş prezervatif: Korunmanın yanında daha fazla his için kullanılan prezervatif türüdür. Erken boşalma sorunu olan bireylerin kullanması tavsiye edilmez. Bu çeşitte kaliteli bir ürün kullanmanız gerekmektedir.

Tırtıklı prezervatif: Klasik prezervatiflerin üzerine tırtık eklenmesi ile oluşan bu çeşit, kadınların alacağı hazza yönelik yapılmıştır.

Geciktiricili prezervatif: Bu tür prezervatifler cinsel ilişkilerin olması gerektiğinden daha uzun sürmesini sağlamaktadır.rfb524_139576_2857_0_0.jpg

Peki prezervatif nereden alınır? Prezervatif nereden temin edilir?

Prezervatif birçok markette, kozmetik maazalarında ve eczanelerde satılmaktadır. Aynı zamanda internetten sipariş vermek mümkündür.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA