25 Nisan 2024
  • Lefkoşa29°C
  • Mağusa28°C
  • Girne29°C
  • Güzelyurt29°C
  • İskele28°C
  • İstanbul22°C
  • Ankara26°C

PORTAKALIN UYKUSU VE SÜVEYDİYE’NİN ÇİÇEKLERİ İSİMLİ BELGESELLER, 7 HAZİRAN’DA

Kültürlerin ve bireylerin kendini keşfetme ve bir arada yaşama hikayeleriyle ilgili olan Portakalın Uykusu ve Süveydiye’nin Çiçekleri isimli belgeseller, 7 Haziran’da Kıbrıs seyircisiyle buluşuyor.

Portakalın Uykusu ve Süveydiye’nin Çiçekleri isimli belgeseller, 7 Haziran’da

02 Haziran 2016 Perşembe 10:43

 

Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği (AHDR)’nden yapılan açıklamaya göre, filmler saat 18.30’da ara bölgede bulunan Dayanışma Evi’nde gösterilecek.

Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği (AHDR) ve Dayanışma Evi (Home4Cooperation) işbirliğinde yapılacak ücretsiz film gösterimleri sonrası “Süveydiye’nin Çiçekleri”nin yönetmeni Zafer Özgentürk ve her iki filmin yürütücü yapımcısı Ferzan Özyaşar ile, bir arada yaşama kültürü üzerine bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Ermenistan ve Türkiye’de çekilen ve yönetmenliğini Eylem Şen’in yaptığı “Portakalın Uykusu” belgeselinin, “ailesinin efsanevi direnişi ve Ermenilerin Musa Dağ’dan ayrılarak Kıbrıs da dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanına dağılışından yüz yıl sonra, Ermenistan’dan Vakıflı’ya gelen Musadağ’lı bir genç kadın olan Hasmik Martiryan’ın kökleriyle buluşma macerasını anlattığı” belirtildi.

Samandağ ve Antakya'da yaşayan, çeşitli etnik ve dini kimliklere sahip insanların, bir arada yaşamaya dair gerçek hikayelerini paylaştığı, yönetmenliğini Zafer Özgentürk’ün yaptığı “Süveydiye’nin Çiçekleri” filmi ise “başka yörelere nazaran birlikte kurmayı başardıkları ortak yaşamla, aslında toplumsal yaşamın aydınlık tarafını temsil ediyor”.

Portakalın Uykusu Fragman / Sleep Of The Oranges Trailer from eylem şen on Vimeo.

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA