25 Nisan 2024
  • Lefkoşa31°C
  • Mağusa28°C
  • Girne26°C
  • Güzelyurt32°C
  • İskele28°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara24°C

“POLİTİKA VE KARİKATÜR” KONULU ALBÜM YAYINLANDI

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin 56. Kuruluş Yıldönümü Çerçevesinde, Temsilciler Meclisi Tarafından Hazırlanan ve 1960 – 2000 Yılları Arasındaki Kıbrıs Politik Tarihi’ni Karikatürlerle Anlatan

“Politika ve Karikatür” konulu albüm yayınlandı

16 Haziran 2016 Perşembe 09:18

16 Haziran 2016 – Lefkoşa) Kıbrıs Cumhuriyeti’nin 56. Kuruluş Yıldönümü Çerçevesinde, Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği ve Kıbrıs Karikatürcüler Birliği katkıları ile, Temsilciler Meclisi tarafından hazırlanan, 1960 – 2000 yılları arasındaki Kıbrıs Politik Tarihi’ni karikatürlerle anlatan “Politika ve Karikatür” konulu albüm yayınlandı.

Temsilciler Meclisi Araştırma – İnceleme ve Yayın Dairesi tarafından Rumca, Türkçe, İngilizce dillerinde hazırlanan “Politika ve Karikatür” konulu albümde, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum karikatür sanatçılarının eserleri yer almaktadır.

Temsilciler Meclisi’nde geçtiğimiz günlerde düzenlenen basın toplantısı ve kokteyl ile, “Politika ve Karikatür” albümü tanıtıldı. Basın toplantısında, Temsilciler Meclisi Araştırma – İnceleme ve Yayın Dairesi Müdürü Yeorgia Androniku, Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Başkanı Musa Kayra ve Kıbrıs Karikatürcüler Birliği Başkanı Sotos Voskarides birer konuşma yaptılar. Basın toplantısında “Politika ve Karikatür” albümünün yayınlanmasında emeği geçen Temsilciler Meclisi – İnceleme ve Yayın Dairesi sorumluları ile, Kıbrıslı Türk, Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Ermeni birçok karikatür sanatçısı hazır bulundu.

1960 – 2000 yılları arasındaki Kıbrıs Politik Tarihi’ni karikatürlerle yansıtan albümde ayrıca, Rumca, Türkçe ve İngilizce dillerinde birçok araştırma yazısı yer almaktadır.

“Politika ve Karikatür” albümünde, Temsilciler Meclisi eski başkanlarından Yiannakis Omirou, Dimitris Hristofias, Marios Karoyan; Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Eski Başkanı Hüseyin Çakmak, Kıbrıslı Rum Duayen Karikatür Sanatçısı Yorgos Mavrogenis, Kıbrıs Gazeteciler Birliği Eski Başkanı Andreas Kannauros ve Kıbrıslı Rum Gazeteci – Araştırmacı Hrisantos Hrisantu’nun önsözü yer almaktadır.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA