28 Mart 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele20°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

POLİSTE İNTİHAR SORGULANMAYA DEVAM EDİYOR

Poliste intihar sorgulanmaya devam ediyor

10 Temmuz 2014 Perşembe 12:47

Toparlanıyoruz: “Mehmet Vechi olayında ağır ihmal var. Sorumluluğu bulunanların cezalandırılması önemli”

Toparlanıyoruz Hareketi (Temiz Toplum Derneği), vurularak öldürülen Polis Müfettişi Mehmet Bayraktar ile ilgili soruşturmada zanlı olan Mehmet Vechi’nin ölümünün “ağır ihmal” olduğunu öne sürerek, burada sorumluluğu bulunan kişi ve/veya kurumların cezalandırılmasının çok önemli olduğunu bildirdi.

Toparlanıyoruz yazılı açıklamasında, son günlerde ülkede yaşanan “skandalların” endişeyle takip edildiğini ifade ederek, özellikle vurularak öldürülen Mehmet Bayraktar ile ilgili soruşturma ve Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde tutuklu bulunan zanlı Mehmet Vechi’nin ölümü ve sonrasındaki açıklamaların, toplumun kurumlara olan güvenini bir kez daha sorgulamasına neden olduğunu vurguladı.

Polis teşkilatında yaşanan “intihar” olayının soruşturma tamamlanmadan “intihar” olarak tanımlanmasının doğru bulunmadığını belirten Toparlanıyoruz, her ne sebepten olursa olsun Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde yaşanan vahim olayın “ağır ihmal” olduğunu bildirdi.

Bu ve buna benzer olaylarda düzgün ve tarafsız şekilde soruşturma yapılması ve ivedilikle sorumluluğu bulunan kişi ve/veya kurumların cezalandırılmasının çok önemli olduğunu belirten Toparlanıyoruz, şöyle devam etti:

“Buna ilaveten, 'Faili Meçhul' olarak bırakılan Kutlu Adalı cinayetinin de üzerinden 18 yıl geçmiş olmasına rağmen, suçlu veya suçluların ortaya çıkarılamaması neticesinde güvenliğimizi sağlayacak teşkilatlarımıza olan inancımız ciddi anlamda zedelenmektedir. Bu noktadan hareketle, kendi irademize dayalı bir gelecek bağlamında özellikle Polis teşkilatımızın sivil iradeye bağlanması noktasında her zaman iradesini ortaya koyan bir Hareket olarak, yöneticilerimizin, teşkilatın başına müdür atarken bile kısır çekişmelere girdiği üzülerek görülmektedir.

Tüm siyasi kişi, siyasi parti ve kurum kuruluşların; temiz siyaset, temiz toplum ve kendi irademize dayalı gelecek temelinde hareket edip etmediklerinin takipçisi olacağımızı bir kez daha vurgularız.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA