20 Nisan 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa18°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele18°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara17°C

POLİSİMİZ 49 YAŞINDA

Polisimiz 49 Yaşında

27 Haziran 2013 Perşembe 17:45

polis_degil_jandarma_h165[1]Ülkemiz polisinin kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Atatürk Kültür Merkezi’nde Halkla İlişkiler ve Etkili İletişim konulu panel düzenlendi. Panel öncesinde düzenlen açılış törenine Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan Sibel Siber, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, üst düzey polis ve askeri yetkililer ile polis mensupları katıldı.

Şehit polisler ve tüm şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören Görsev Tepe’nin piyano resitali ve sievizyon gösterisi ile devam etti.

Polis Genel Müdürü Ahmet Zaim, açılışta yaptığı konuşmada göreve geldiği ilk günden itibaren kendisi ve ekibinin halkla bütünleşmeye büyük önem verdiğini belirtti.

Zaim, Polis Genel Müdürlüğü olarak halkın huzuru ve ülkenin iç güvenliği için 24 saatin her saniyesinde en verimli şekilde çalıştıklarını söyledi.

Çalışmalarını yalnızca bugüne göre değil geleceği de düşünerek projelendirdiklerini anlatan Zaim, terfi sistemi ve nakillerin iyileştirilmesi ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini kaydetti.

Törene katılan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da polis örgütünün halkın bağrından çıkan en temel ve en önemli kuruluşlarından birisi olduğunu ve polisin halka iletişiminin oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Eroğlu, ‘Kıbrıs Türk Polisi 64 yıldan bu yana büyük hizmetler verdi. Polisimizin 20 Temmuz 1974 Mutlu Barış Harekatı sırasında üstlendiği görevleri başarıyla yerine getirmesi tarihimize layık olduğu şekilde yazılmıştır. 1955 ve1974 yılları arasında 40’a yakın polisimiz şehit olmuştur. Bu rakamlar yapılan vatan hizmetinin hangi özverilerle bugünlere geldiğimizin bir kanıtıdır’ dedi.

‘Adalet toplumların ileri gitmesi için en önemli etkendir’ diyen Eroğlu, can ve mal güvenliği için polis teşkilatının geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.  Konuşmaların ardından afiş yarışmasına katılan eserler ve geçmişten günümüze polis fotoğrafları sergisi gezildi.  Daha sonra üç oturum halinde planlanan ve ülkemiz üniversitelerinden akademisyenlerin katılımı ile gerçekleştirilen panele geçildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA