20 Nisan 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele26°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara9°C

POLİS TEŞKİLATINDA HUZURSUZLUK!

Polis teşkilatında huzursuzluk!

12 Ağustos 2014 Salı 15:01

ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLMEDİLER: 24 Temmuz’da gerçekleşen büyük soygun olayını aralıksız araştıran Güzelyurt Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ve Cürümleri Önleme Şubesi (CÖŞ) ekiplerinin, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın takdir ve ödülüne layık görülmemesi, teşkilatta huzursuzluğa neden oldu.

HAKSIZLIK OLARAK GÖRÜLÜYOR: Lefkoşa Polis Müdürlüğü ekipleri, takdir edilerek ödüllendirilirken, Güzelyurt Polis Müdürlüğü ekiplerinin, ödüle layık görülmemesi, bu ekipte canla başla çalışan polis mensuplarına yapılan bir haksızlık olarak nitelendirildi.

GÜZELYURT EKİPLERİ HİÇE SAYILDI: Olayın gerçekleştiği günden, paranın bulunduğu güne kadar, 13 gün boyunca mesai mefhumu tanımadan özverili şekilde çalışan Güzelyurt Polis Müdürlüğü ekipleri, hiçe sayıldıklarını düşünüyor.

Rana SARRO

Kooperatif Merkez Bankası’na ait para nakil aracının 24 Temmuz 2014 tarihinde soyulmasının ardından sürdürülen çalışmalar sonucu paranın bir kısmının bulunmasından ötürü yapılan ödüllendirmede adil davranılmadığı kaydedildi. Zanlıların tespiti, yakalanması ve emarelerin bulunması için Güzelyurt Polis Müdürlüğü’nün yürüttüğü soruşturmaya, takviye amaçla Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube, CÖŞ, Narkotik ve Mali Şube ekipleri ile Çevik Birlik ekiplerinin de görevlendirilirken, operasyonda görev yapan Güzelyurt Polis Müdürlüğü’ndeki memurlar ödülün dışında bırakıldı.

“Güzelyurt P.M. de mesai mefhumu tanımadı”

Yürütülen geniş çaplı soruşturma neticesinde, olayın 12’nci günü olan 5 Ağustos tarihinde, 3 Milyon TL’nin; 770 Bin 500 TL’si bulundu. Basın açıklamasında, Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler, bayram, hafta sonu demeden aralıksız ve özverili çalışan Polis Ekibi’ne teşekkür etti.

Bunun üzerine, Kooperatif Merkez Bankası’na ait para nakil aracının soyulması olayıyla ilgili “zanlıların tespiti, yakalanması ve emarelerin bulunması”nda görev yapan polislerin Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Baki Kavun tarafından ödüllendirildiği açıklandı. Açıklamada, ‘Mesai mefhumu tanımadan özverili ve titiz bir çalışma gerçekleştiren Polis Genel Müdürlüğü personeli takdir edilerek ödüllendirildi’ denildi.

Güzelyurt Polis Müdürlüğü ekibine ödül yok

Ancak, olayın gerçekleştiği 24 Temmuz sabahından, paranın bulunduğu 5 Ağustos günü akşam saatlerine kadar mesai mefhumu tanımadan özverili şekilde çalışan Güzelyurt Polis Müdürlüğü ise, hiçe sayıldı.  Güzelyurt Polis Müdürlüğü ekiplerinin, ödüllendirme konusunda rahatsızlıkları olduğu öğrenildi.

Lefkoşa’ya 30, Güzelyurt’ta 2 ödül

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nden operasyonlara katılan yaklaşık 30 kişi takdir edilerek, ödüle layık görülürken, Güzelyurt Polis Müdürlüğü’nden ise, sadece iki subaya ödül verildiği, operasyonlara katılan polis memurlarına ise, herhangi bir ödül verilmezken Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube, CÖŞ, Narkotik ve Mali Şube ekiplerinden, arama çalışmalarına katılan yüzde doksanı civarında kişiye ödül verildi.

Güzelyurt Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ve Cürümleri Önleme Şubesi (CÖŞ) ekiplerinin, ödüle layık görülmemesinin, Güzelyurt Polis Müdürlüğü’nde huzursuzluğa neden olduğu öğrenildi.

Lefkoşa Polis Müdürlüğü ekipleri, takdir edilerek ödüllendirilirken, Güzelyurt Polis Müdürlüğü’nde görevli ekibin ödüle layık görülmemesi, haksızlık olarak nitelendirildi. Güzelyurt Polis Müdürlüğü’ne bağlı polis memurları, “Polis Genel Müdürlüğü’nde üvey evlat muamelesi” gördüklerini söylüyor.

‘Ödül listesini Pervin Gürler hazırladı’ iddiası

Ödül alacak polis mensuplarının listesinin ise, Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler tarafından hazırlandığı iddia edildi. Polis Basın Subaylığı’nın konuyla ilgili açıklaması ise şöyle oldu:

“24 Temmuz 2014 tarihinde, Kooperatif Merkez Bankası’na ait para nakil aracına yönelik soygun olayı ile ilgili zanlıların tespiti, yakalanması ve emarelerin bulunması için mesai mefhumu tanımadan özverili ve titiz bir çalışma gerçekleştiren Polis Genel Müdürlüğü personeli, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Baki Kavun tarafından takdir edilerek nakdi ve çeşitli ödüllerle ödüllendirilmiştir.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA