19 Nisan 2024
  • Lefkoşa26°C
  • Mağusa27°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele27°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara23°C

“POLİS TARAF TUTUYOR”

“Polis taraf tutuyor”

02 Eylül 2014 Salı 17:53

Ülkenin tanınmış futbolcularından Raif Selden Güzelyurt Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’den şikâyetçi oldu

 

Rana SARRO

Güzelyurt’ta geçtiğimiz Perşembe günü meydana gelen olayda, geceyi Güzelyurt Polis Müdürlüğü’nde hücrede geçiren ülkenin tanınmış futbolcularından 34 yaşındaki Raif Selden, Güzelyurt Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube hakkında gazetemize çarpıcı iddialarda bulundu.

Alas Sitesi’nde ikamet eden Raif Selden ile 52 yaşındaki M.T. arasında uzun bir süreden beridir yaşanan huzursuzluk ve tartışmanın, Perşembe gecesi kavgaya dönüştüğü bildirildi.

Olay, Alas sitesinde sakin Raif Selden’in, su deposuna bakmak için evin arka kısmına geçmesiyle başladı.

Uzun bir süreden beridir, site sakini M.T.’nin sitenin giriş ve çıkışlarına ayrıca otopark alanlarına müdahale ettiği, site sakinlerine yasaklar uygulamaya çalıştığını anlatan Raif Selden; Perşembe akşamı, yine su deposuna bakmak için sitenin ortak kullanım alanı olan arka tarafa geçtiği esnada, M.T.’nin saldırısına uğradığını belirtti.

Site sakini olan 52 yaşındaki M.T.’nin, Raif Selden’e küfür ettikten sonra üzerine saldırmasıyla cereyan eden olayda, M.T.’nin oğlu T.T.’ün de kavgaya karıştığı, kardeşinin linç edilmek üzere olduğunu gören Sabri Selden’in de kardeşini korumak için olay yerine koşarak, ikiz kardeşini korumaya çalıştığı anlatıldı.

“ŞİKÂYETÇİ TARAFA SUÇLU MUAMELESİ”

Gazetemize verilen bilgiye göre, eşinin darp edildiğini gören Huriye Selden, polisi arayarak olayı bildirdi. Bunun üzerine olay yerine gelen Adli Şube ekiplerinin, saldırıya uğradıkları bildirilen Raif Selden ile olayla ilgisi olmamasına rağmen kardeşini kurtarmak için olaya karıştığı bildirilen Sabri Selden, olay yerinden alarak karakola götürülürken, karşı tarafından olay yerinde bırakıldığı anlatıldı.

“ŞİKÂYETİMİ GERİ ÇEKMEYİNCE HÜCREYE ATILDIK”

Hücreye atılmadan önce, Adli Şube’de görevli polis çavuşunun, kendisini şikâyetini çekmek üzere ikna etmesi için, karşı tarafın bir yakınına süre tanıdığını anlatan Raif Selden, “saldırıda bulunan biziz ancak polis bize suçlu muamelesi yaptı. Adli Şube’de üzerimize saldıran tarafın bir yakınının yanımıza gelerek, bizi ikna etmesine müsaade edildi. Polis Çavuşu, vakit vakit yanımıza gelerek, bizi ikna etmeye çalışan kişiye, görevini yapması için izin alırcasına; defalarca ‘bitirdin gardaş?’ diye sordu. O şahıs da, ‘hayır, bekle’ şeklinde elinin tersi ile Polis Çavuşu’na işaretlerde bulunarak, her seferinde Çavuşu geri gönderdi. Şikâyetimizi geri çekmeyeceğimizi belirtmemiz üzerine ise, kardeşimle birlikte hücreye atıldık” dedi.

“BİZ HÜCREDEYKEN, ONLAR KARAKOLUN AVLUSUNDAYDI”

Kavga sonucunda başına 3 dikiş atılan, arkası mosmor olan ve bacağında yara ve sıyrıklar olduğu görülen Raif Selden ile ikiz kardeşi Sabri Selden, hastaneden darp raporu almalarının ardından hücreye atılırken; üzerlerine saldırdıkları yönünde şikâyet ettikleri karşı tarafın o saate kadar halen Karakolun avlusunda oturdukları görüldü.

Gazetemize konuşan Raif Selden, site sakini M.T.’ün, devamlı surette alkol aldığının herkesçe bilinmesine rağmen, meydana gelen olayda, polisin bu şâhısa alkol testi yapmadığı ve polis raporuna işlenmediği üzerinde de durdu.

“ÖLÜM TEHDİDİ ES GEÇİLDİ”

Raif Selden ile eşi Huriye Selden’in, ölüm tehdidi aldıklarını, karşı tarafın ‘Raif Selden’i öldürmek, boğazını kesmekle’ tehdit ettiğini ve sitenin giriş çıkış alanları ile ilgili devamlı surette taciz edildiklerini polise bildirdikleri halde, polisin hiçbir önlem almadığı ve bunun dava dosyasına işlenmediği belirtildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA