19 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa22°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt20°C
  • İskele22°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara22°C

POLİS ÖRGÜTÜ 50. YILINI KUTLADI

Polis örgütü 50. yılını kutladı

24 Haziran 2014 Salı 11:42

Polis Örgütü’nün 50’nci kuruluş yıldönümü nedeniyle dün Atatürk Kültür Merkezi’nde “Polis Kimdir ve Polisin Halktan Beklentileri Nelerdir?” konulu panel ve resim sergisi düzenlendi.

Üniversite ve lise öğrencilerine yönelik panel öncesinde düzenlenen açılış törenine, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı (GKK) Tümgeneral Baki Kavun, GKK Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Erdinç Korkutel, Başsavcı Aşkan İlgen, Sayıştay Başkanı Osman Korahan, Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Müdürü Mete Tümerkan, polisler ve öğrenciler katıldı.

Açılış töreninde, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler birer konuşma yaptı. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan etkinlikte, polisle ilgili tanıtıcı film gösterildi. Etkinlik çerçevesinde düzenlenen panel öncesinde, “polis ile itfaiye” konulu resim sergisi de gezildi.

Eroğlu: “Güvenin arttığını görmekten mutluyum”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Polis Örgütü’nün 50’nci kuruluş yıldönümü düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, halkın polis örgütü ve güvenlik kuvvetlerine duyduğu güvenin arttığını görmekten mutluluk duyduğunu kaydetti.

Eroğlu, polis örgütünde her geçen yıl yaşanan gelişmeleri görmekten gurur duyduğunu söyledi.

Polisle ilk tanışmasının doktorluk yapmaya başladığı yıllara rastladığını belirten Eroğlu, polis ve doktor işbirliğinin önemli olduğuna vurgu yaptı.

“Polise sevgim, saygım ve güvenim vardır” diyen Eroğlu, polis denince ilk akla gelenin güven ve güvenlik olduğuna işaret etti.

Polis örgütünde hiyerarşinin önemli olduğunun altını çizen Eroğlu, “Hiyerarşi bozulursa, halkın güveni de zedelenir. Güvensizlik ortamında halkın beklentisini karşılamak zorlaşır” diye konuştu.

İnsanın zaman zaman hata yapabileceğini, huzursuzluk yaratabileceğini söyleyen Eroğlu, bu noktada polisin devreye girerek huzur ve güvenliği sağladığını belirtti.

Polisin halkla sürekli iç içe olduğunu kaydeden Eroğlu, halkın güvenini kazanamayan polisin başarılı olamayacağına işaret ederek, polisin halkın güvenini kazandığını gördüğünü ifade etti.

Eroğlu, “Polisimizin özveri ile çalıştığını, halkın güvenini kazandığını görüyorum. Polis deyince akla fedakârlık, özveri ve güven gelir” dedi.

Polisin görevinin bilincinde olmasının önemli olduğunu altını çizen Eroğlu, bu bilincin de eğitimle olacağını kaydetti. Eroğlu, polisin eğitimden geçerek kendisini yenilediğini, çalışmalarını geliştirme gayreti içinde olduğunu ifade etti.

Etkinlik çerçevesinde öğrencilere yönelik bir konferans düzenleneceğini söyleyen Eroğlu, “Lise öğrencilerinin bu konferansı dinleyerek, polisin önemini, işleyişini anlaması, güven duygusu ile yetişmesi önemlidir” diye konuştu.

“Terfilerin yasaya uygun yapılması önemli”

Poliste terfi mekanizması harekete geçtiğinde, sonuçlardan yüzde yüz memnuniyet beklenemeyeceğini söyleyen Eroğlu, “Bu da söylentilere yol açabilir. Önemli olan söylentilerin, teşkilatı bozacak şekilde olmamasıdır” dedi. Eroğlu, terfilerin yasalara uygun yapılmasının önemli olduğunu belirtti.

Gürler: “halkın huzur ve güvenliği için çalışıyoruz”

Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler de etkinlikte yaptığı konuşmasına, bu yıl Polis Günü’nü, polis memuru Mehmet Bayraktar’ın uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi nedeniyle buruk şekilde kutladıklarını ifade ederek başladı.

Bu yılki etkinlikler çerçevesinde lise ve üniversite öğrencilerine polis örgütü hakkında bilgi vermek ve öğrencilerin polislerden beklentilerini öğrenmek için panel düzenlediklerini anlatan Gürler, Polis Örgütü olarak halkın huzuru ve ülkenin iç güvenliğini sağlamak için mesai mevhumu gözetmeksizin çalıştıklarını söyledi.

Çalışmalarını yalnızca bugünü düşünerek değil geleceği de tasarlayarak uzman ve deneyimli ekiple projelendirdiklerini dile getiren Gürler, halka daha iyi hizmet vermek adına Polis Örgütü’nü yeniden yapılandırdıklarını anlattı.

Gürler, bu bağlamda yürüttükleri projeleri şöyle sıraladı:

“Suç sonrası polislik hizmetlerinin etkinliğinin artırılması; suç öncesi hizmet modellerinin oluşturulması suretiyle suçun oluşmadan önlenmesi; polis merkezlerinin yeniden tasarlanması ve mobil hizmet birimleri oluşturularak yaygınlaştırılması; örgütün halkla ilişkiler ve dış ilişkiler politikasının güncellenmesi; bunların sonucunda polis eğitim modellerinin yeniden şekillendirilmesi.”

Bu çalışmalara paralel olarak önleyici polislik hizmetleri kapsamında yetiştirilen 50 personelin pilot bölge olarak seçilen Girne’de şehir içinde 24 saat yaya devriye hizmeti verdiğini anlatan Gürler, suçla mücadeleyi etkin kılmanın halkın katılımıyla mümkün olabileceğini vurguladı.

Gürler, istismara uğrayan ve suç işleyen çocukları topluma kazandırmak için, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun eşi Meral Eroğlu başkanlığında yürütülen “Çocuk Odaklı Toplum Projesi”nde de yer aldıklarını dile getirdi.

Hızla gelişen ve değişen dünya koşullarına ayak uydurmak için personele hizmet içi eğitim, kurs ve seminer de verdiklerini dile getiren Gürler, sürekli istişare içinde oldukları kurum ve kuruluşlara da uzman kadroları sayesinde eğitim hizmeti verdiklerini anlattı.

Konuşmasında, örgüt olarak personel eksikliği sorunu yaşadıklarına da değinen Gürler, “Ümit ediyorum en kısa zamanda polis münhalı açılarak, personel eksiğimizin giderilmesine imkan sağlanacaktır” diye konuştu.

Gürler, ihtiyaçları oranında terfi münhali açılarak yönetici kadrolarındaki açığın kapatılmasına olanak verilmesini de talep etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA