30 Nisan 2024
  • Lefkoşa29°C
  • Mağusa29°C
  • Girne26°C
  • Güzelyurt27°C
  • İskele29°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara16°C

POKEMON GO İÇİN İPUÇLARI: İPHONE VE ANDROİD İÇİN POKEMON GO NASIL İNDİRİLİR VE OYNANIR?

İşte Pokemon Go indirme ve kurma ile ilgili detaylat; Pokemon taktikleri ve ipuçları...

Pokemon Go için ipuçları: iPhone ve Android için Pokemon Go nasıl indirilir ve oynanır?

19 Temmuz 2016 Salı 22:50

Tüm zamanların en hızlı yayılan mobil oyunlarından biri olan Pokemon Go Türkiye’de de büyük ilgi gördü. İnsanları oyun oynarken sokaklara çıkartan ve adeta spor yaptıran Pokemon Go henüz Türkiye’de çıkmadı ama Android sistemli cep telefonları için oyunun apk dosyası indirilerek oynanabiliyor. iPhone’da oynayabilmek içinse konumunuzu değiştirmeniz gerekiyor. Peki Pokemon Go nasıl indirili ve oynanır. İşte Pokemon Go ile ipuçları ve rehber…

Pokemon Go’yu iOS iPhone telefonlara indirmek için
Android kullanıcıları internet ortamında dolaşan APK’yı cihazlarına atarak oyunu kurabilecek. Pokemon Go’yu iPhone’lara kurmak için ise Yeni Zelanda üzerinden açılmış bir Apple hesabı ya da yayınlanan herhangi bir ülkenin üzerinden açılmış App Store hesabı olması gerekiyor.

Pokemon Go’yu Android telefonlara indirmek için
Pokemon Go'yu Android telefonlarına kurmak isteyen oyunseverler APK'yı internet ortamında aratıp bulabilirler. APK dosyasını yüklemek için telefonunuzda ayarlar sekmesindeki “Kaynağı Bilinmeyen Uygulamalara İzin Ver” seçeneği açık olmalıdır.

Pokemon Go oyununda gymlerin tutulması oyunculara çeşitli avantajlar sağlıyor. Pokemonunuz gymde durdukta çeşitli eşyalar kazanıyor. Ayrıca gymdeki pokemonlarla dövüşmek deneyim kazandırıyor. Peki Pokemon Go’da dövüş nasıl kazanılır?

HANGİ POKEMON HANGİ POKEMONA KARŞI ETKİLİ VEYA ETKİSİZ

Pokemonların tipleri bir dövüşü kazanmada büyük öneme sahip. Pokemon ve saldırı tiplerinin birbirlerine karşı avantajları ve dezavantajları bulunuyor. Örneğin ateş saldırıları ve ateş pokemonları su pokeonlarına karşı zayıflar ya da örneğin normal pokemonlar hayalet pokemonlara karşı etkisiz. Aşağıdaki haberimizde hangi pokemonların hangi pokemonlar karşı avantajlı hangi pokemonlara karşı dezavantjlı olduğunu görebilirsiniz.

Pokemon Go Nasıl Oynanır
Oyun sanal dünyayla gerçek dünyayı birleştiriyor, dünyada gerçek mekanlara yayılmış Pokemon’ları toplamak için farklı konumlara gidip yeni Pokemon’lar avlamanız gerekiyor. Pokemon’lar özelliklerine göre farklı yerlere yayılmış durumda, oyuncuların sosyal medyada yaptığı yorumlarda su türü Pokemon’ların daha çok sahillerde bulunduğundan bahsediliyor. Bazı nadir görülen Pokemon’ların kuytu köşelerde bulunduğu her yerde rastlanamayacağı konuşuluyor.

Başlangıçta Pikaçu yakalamak mümkün
Başlangıçta etrafımızda 3 farklı Pokemon çıkıyor, bunlar Bulbasaur, Squirtle ve Charmander, bunlardan birini o anda yakalayabilirsiniz, ancak en sevilen Pokemon olan Pikaçuyu yakalamak ve oyuna onunla başlamak istiyorsanız, diğer 3 Pokemon’dan biraz uzaklaşıp beklemeniz gerekiyor, diğer 3 Pokemon tekrar belirecek ve bu sefer yanlarında Pikaçu da olacak.

Pokemon Go için Takımlar Neye Göre belirlenir?
5 level olduktan sonra herhangi bir GYM'e tıkladığınızda size takım seçmeniz için seçenekler sunulmaktadır. Pokemon Go'da seçebileceğiniz 3 takım bulunmakta bunlar oyuncular arasında kırmızı, mavi ve sarı takımlar olarak adlandırılsa da takımların kendilerine ait isimleri bulunmakta, Valor takımı kırmızı, Mystic takımı mavi, Instinct takımı sarı renklidir.

POKESTOPLAR NE İŞE YARAR?

Pokestoplar etrafa yayılmış merkezi noktalar, önemli binalar, tarihi eserler, parklar, bahçeler, süs havuzları gibi konumlarda bulunmaktadır. Haritada mavi bir çubuk olarak gözüken bu noktalara yaklaştığınızda Pokestop'ta çıkan görseli parmağınızla çevirerek çeşitli ödüller kazanabilirsiniz. Pokestop ödülleri arasında en fazla ihtiyaç duyulan Poketoplar da var, Poketoplar Pokemon yakalamak için kullanılıyor ve oyun içinde hayati önem taşıyor.
Bir güvenlik şirketi Pokemon Go yüklemek için kullanılan Apk’ların birinde güvenlik açığı tespit etti. Bu açık tüzünden telefon dışarıdan gelen tehlikelere karşı savunmasız kalıyor. Bunun önüne geçmek çin güvenilir güvenlik uygulamalarını yüklemelisiniz.

POKE TOPU DONMA VE TAKILMA SORUNU İÇİN ÇÖZÜMLER!

Her ne kadar Pokemon Go çok popüler olsa da oyundaki sorunlar bazen çileden çıkartıyor. Oyunun popülerliği sunucuları etkiliyor ve bazen oyun oynamamaz oluyor ya da oyun sırasında çeşitli sıkıntılar ortaya çıkıyor. Bunlardan en sinir bozucu olanlardan biri de tam pokemon yakalardan poke topunun takılması ve ekranın donması. Peki poke topu takılınca ve ekran donunca ne yapılabilir? Aşağıdaki haberimizden söz konusu çözümleri öğrenebilirsiniz.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON DAKİKA