18 Nisan 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa28°C
  • Girne25°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele28°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara24°C

PKK ALMANYA'DAN ÖZÜR DİLEDİ: İŞTE ÖZÜR VE YANIT

PKK Almanya'dan özür diledi: İşte özür ve yanıt

11 Nisan 2015 Cumartesi 10:11

Terör örgütü PKK'nın yöneticilerinden Cemil Bayık, Almanya'da örgütün bugüne kadar gerçekleştirdiği eylemler için özür diledi

Bayık, Alman WDR ve NDR televizyonlarına Irak'ın kuzeyinde Kandil Dağı'nda verdiği röportajda,PKK'nın son yıllarda bir dönüşüm içinde olduğunu söyledi.

Almanya'da geçmişte örgütün gerçekleştirdiği faaliyetlerin bir daha yaşanmayacağını belirten Bayık, "PKK adına Alman halkından özür dilerim. Bir daha böyle şeyler yaşanmayacak" dedi.

Bayık, Türkiye'ye karşı da savaşmak istemediklerini kaydederek, "Artık savaşa yeter diyoruz. Ne biz ne de Türk Devleti savaş sayesinde amacına ulaşabildi" ifadelerini kullandı.

Alman Sol Parti (Die Linke) daha önce Federal Parlamento'ya (Bundestag) PKK'nın terör listesinden çıkarılması ile ilgili bir önerge vermiş, 27 Şubat tarihinde önerge üzerine parlamentoda müzakereler yapılmıştı. Görüşmelerde, Hristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU/CSU) ve Yeşiller Milletvekilleri, "PKK'nın Türkiye'de ya da Almanya'da bundan önce de şimdi de demokratik bir organizasyon olmadığına" vurgu yaparak Sol Parti'nin bu önergesine karşı çıkmışlardı.

Avrupa Birliği ülkelerinde ve Almanya'da terörist örgüt listesinde yer alan PKK'ya karşı Almanya'da 2004 yılından bu yana açılmış 4 bin 500 suç dosyası bulunuyor.

Yanıt gecikmedi:

tobias

"Kısa vadede birşey değiştirmez":

Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tobias Plate, terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Cemil Bayık'ın Almanya'da örgütün bugüne kadar yaptığı eylemler için özür dilemesine ilişkin, bu açıklamanın kısa vadede PKK hakkında şimdiye kadarki değerlendirmelerin değiştirilmesine imkan sunmadığını söyledi

Berlin'de Federal Basın Merkezi'nde düzenlenen toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Plate, Cemil Bayık'ın dün Alman basınına yansıyan "örgütün Almanya'da geçmişteki faaliyetlerinin bir daha yaşanmayacağı" şeklindeki açıklamalarını değerlendirdi.

Federal İçişleri Bakanlığı'nın, Bayık'ın dünkü açıklamaları da dahil olmak üzere PKK hakkındaki bütün gelişmeleri dikkatle takip ettiğini belirten Plate, İçişleri Bakanlığı'nın PKK meselesini önemsediğine işaret etti. Plate, "Dün yapılan açıklamalar yalnız başına kısa vadede PKK hakkında şimdiye kadarki değerlendirmelerin değiştirilmesi imkanını sunmuyor" ifadesini kullandı.

"Cem Özdemir de cevap verdi"

Almanya Yeşiller Partisi'nin eş başkanlarından Cem Özdemir de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, PKK'nın Almanya'daki şiddet olaylarından dolayı özür dilemesinin geç kalmış bir hamle olduğunu belirtti.

PKK'nın Türkiye'deki şiddet eylemlerinden de vazgeçmesi gerektiğini vurgulayan Özdemir, "Şiddetten kalıcı bir şekilde vazgeçmek Türkiye'de de uygulanmalı" dedi.

Bayık, Alman WDR ve NDR televizyonlarına verdiği röportajda, Alman halkından PKK'nın şimdiye kadar Almanya'da düzenlediği eylemlerden dolayı özür dilemişti.

Avrupa Birliği ülkelerinde ve Almanya'da terörist örgüt listesinde yer alan PKK'ya karşı Almanya'da 2004 yılından bu yana açılmış 4 bin 500 suç dosyası bulunuyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA