20 Nisan 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele26°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara9°C

PİSTTEN ÇIKAN KARGO UÇAĞI BİR EVE DALDI, OLAYDA 15 KİŞİ ÖLDÜ (VİDEO)

İran'ın başkenti Tahran yakınlarında askeri kargo uçağı pistten çıkarak bir eve çarptı. Yaşanan faciada 2'si sivil 15 kişi yaşamını yitirdi.

Pistten çıkan kargo uçağı  bir eve daldı, olayda 15 kişi öldü (video)

14 Ocak 2019 Pazartesi 20:23

İran ordusuna ait kargo uçağı, Tahran yakınlarındaki Karaj kentindeki Fath Havaalanı'na iniş yapmaya çalıştığı sırada kötü hava koşulları nedeniyle pistten çıktı.Boeing 707 model uçağın, piste iniş sırasında kontrolden çıktığı ve sonrasında eve çarptıktan sonra alev aldığı açıklandı.iran-da-kargo-ucagi-pistten-cikarak-eve-carpt-2-11641212_o.jpg

UÇAK ÖNCE YANDI, SONRA BİR EVE GİRDİ

Kaza sırasında uçakta bulunan 16 kişiden sadece bir uçuş mühendisi yaralı olarak çıkarılabildi. Uçağın çarptığı evde ise hayatını kaybeden olmadı.

Bir ordu sözcüsü, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, uçağın İran'a ait olduğunu ve uçaktakilerin İran vatandaşı olduğunu söyledi. Yerel basın, çarpışma sırasında evlerin boş olduğunu bildirdi.

iran-da-kargo-ucagi-pistten-cikarak-eve-carpt-3-11641212_o.jpg2 SİVİL 14 ORDU MENSUBU YAŞAMINI YİTİRDİ

Devrim Muhafızları'na ait Fath Havaalanı yakınında düşen kargo uçağının, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'ten İran'a et taşıdığı bildirildi. Uçaktaki 16 kişinin 2'sinin sivil, geri kalanların ordu mensubu oldukları bildirildi.Öte yandan, İran'ın nükleer programı nedeniyle yıllarca süren ABD yaptırımları, yetkililerin yeni uçak ya da uçak parçaları almasını engelliyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA