29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa16°C
  • Girne15°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele16°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

PİKNİKTE HAKSIZ KAZANÇ DÖNEMİ

Piknikte haksız kazanç dönemi

04 Mayıs 2014 Pazar 16:55

*1 Mayıs İşçi Bayramı nedeni ile piknik alanına giden, ancak masa bulamadıkları için kendi masa ve sandalyelerini kullanan vatandaşlardan masa ücreti alındı. Kötü sürpriz ile karşılaşan vatandaşa makbuzda verilmedi.

 

*Ağaçların altında kendi masa ve sandalyelerini kullanan vatandaş 40 TL ücret öderken, istediği makbuz sonrasında işletme sahibi bize “Resen vergi’ oturturlar. Birde makbuz mu vereceğiz?” cevabını verdi.

1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle piknik yapmak isteyen bazı vatandaşlar kötü sürprizlerle karşı karşıya kaldı. Piknik yapmak isteyen ancak piknik alanlarında yer bulamayıp, ağaç altlarında piknik yapmak durumunda kalan vatandaşlardan bile masa parası istendi. Yaşanan açıkgözlük vatandaşların tepkisine neden oldu.

Kendi masa ve sandalyelerimiz ile piknik yaptık

Yusuf Derin yaptığı açıklamada,  “1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramını bizde ailece Kozan köydeki ateşli piknik alanında kutladık. Mahşeri bir kalabalıkla vardı .Biz Piknik alanına saat 10’da ulaştığımızda, kiralık masa kalmamıştı. Özel bir şahıs'ın işletmecilik yaptığı ve bize oranın kendi kirasında bulunduğunu söyleyen işletmeciye, çamların arasına, kendi masa ve sandalyelerimizle piknik yapıp yapamayacağımızı sorduk. O şahıs ise yapabileceğimizi söyledi. Mangalımızı yakacağımız yeri, çam pürlerinden temizledik ve mangalımızı yaktık” dedi.

3 çöp torbasına 40 tl ücret

Yusuf Derin açıklamasına şöyle devam etti, “Bir müddet sonra işletme sahibi elinde 3 adet mavi çöp torbasıyla geldi. Kelle sayısı ile 10 kişi dedi ve kırk lira talep etti. Biz de sorun çıkmaması için ödedik. Makbuzumu alabilir miyim dediğimde ‘bize zaten resen vergi oturturlar, birde size makbuz mu vereceğiz?’ dedi.” Bende masalarınızın tanesini kaça kiralıyorsunuz dediğimde 20 TL dedi.

İşletmeci, 2 masa verilmiş gibi 40 TL aldı ve makbuz vermedi. Ne zamandan beri boş çam ağaçlarının altı, masasız, sandalyesiz, mangalsız, makbuzsuz 10 kişi ye 40 TL oldu diyede kafama takıldı” açıklamasında bulundu.

Yetkililer müdahale etmeli

Yusuf Derin, benzer olumsuz durumların, ülkenin birçok yerinde yaşandığını, Maliye Bakanlığı’nın başka vatandaşların benzer kötü durumlarla ve işletmecilerin haksız kazançlar ile buluşmaması için piknik alanlarına da müdahale etmesi gerektiğini kaydetti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA