26 Nisan 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa25°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele25°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara23°C

PEYNİR KARARI ETKİLEMEDİ

Peynir kararı etkilemedi

26 Eylül 2014 Cuma 10:31

Kouyialis GeorgiasGüney Kıbrıs Komisyon'un peynir üretimiyle ilgili kararından etkilenmedi 

Peynir kararı etkilemedi

Rum Tarım Bakanı Nicos Kouyialis Kıbrıs'ın, çarşamba günü Avrupa Komisyonu tarafından AB ürünleriyle ilgili Rus ambargosundan zarara uğrayan peynir üreticileri için aldığı karardan etkilenmediğini duyurdu.

Avrupa Komisyonu çarşamba günü, bazı bölgelerde Rusya'ya önemli miktarda ihracat yapılmayan peynir için Özel Depolama Yardımı (PSA) tedbirini kapattı.

Rum Bakan Kouyialis, Güney Kıbrıs'ın bu karardan herhangi bir şekilde etkilenmeyeceğini, Avrupa Komisyonu'nun bu ay içerisinde ikinci kez böyle bir karar aldığını belirtti.

Rum Tarım Bakanı Nicos Kouyialis, taleplerle ilgili fazladan dikkatli olmak gerektiğine dikkat çekti ve günün sonunda üreticilerin gerçekten yardım alamayacak duruma gelebileceklerine işaret etti.

Narenciye üreticilerine tazminat ödenmesiyle ilgili bir soruyu da Kouyialis, 'Kıbrıs bu konuda çok çaba sarf etmiştir. Gelecek günlerde kesin tedbirler açıklanacaktır' şeklinde yanıtladı.

Çarşamba günü Avrupa Komisyonu'nun peynirle ilgili aldığı karar, tedbirin 5 Eylül'de uygulanmaya başlamasının ardından 155,000 ton azamı miktarı bulmasını önleyici adım olarak alındı.

Kaymağı alınmış Süt Tozu (SMP) ve tereyağının miktarının PSA için uyarılarının, beklenen daha uyumlu olduğu ve tedbirlerin bu ürünlere açık olduğu belirtiliyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA