29 Mart 2024
  • Lefkoşa16°C
  • Mağusa18°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele18°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara13°C

PERSONEL EKSİKLİĞİNİN GİDERİLMESİNİ İSTİYORLAR…  

Personel eksikliğinin giderilmesini istiyorlar…   

03 Ekim 2014 Cuma 12:06

Mağusa Vergi Dairesi, Motorlu Araçlar ve Ehliyetler Bölümü grev yaptı…

Gamze BAYKURgrev (6)

 Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) dün Gelir ve Vergi Dairesi Mağusa Şubesi’nin Motorlu Araçlar ve Ehliyetler Bölümü’nde, personel eksikliği nedeniyle grev başlattı. Bugün de devam edecek olan grevin, mevcut sorunların giderilmemesi halinde bayramdan sonra da devam edeceği belirtildi.

Özkardaş: “Hükümet ile sermaye iş birliği yapıyor…”

Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş, yaptığı basın açıklamasında hükümete ağır eleştirilerde bulundu. Özkardaş, hükümetle sermayenin iş birliği yapmasından dolayı vergide adalet olmadığını, sürekli vergi kaçakçılarına af çıkarıldığını, ülkemizin gelir kaynaklarının büyük bir kısmının vergiden oluştuğunu belirterek hükümetin Vergi Dairesi’ne gereken önemi vermeyerek personel eksikliğini gidermediğini söyledi. Gelir ve Vergi Dairesi Mağusa Şubesi’nin Motorlu Araçlar ve Ehliyetler Bölümü odası içerisinde 2 birimin bulunduğuna dikkatleri çeken Özkardaş, bütün devir işlemleri, araba ruhsatları, çıkışlar, ehliyetler ve benzeri işlerin bir oda içerisinde yapıldığını vurguladı.

“Vatandaş mağdur oluyor…”

Gelir ve Vergi Dairesi Mağusa Şubesi’nin Motorlu Araçlar ve Ehliyetler Bölümü’nde yeterli personel olmadığı için uzun süre kuyrukta bekleyen vatandaşın mağdur olduğunu belirten Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş, çalışan personelden bazılarının meydana gelen sıkışıklıktan dolayı bir günde 2 kasa açmak zorunda kaldığını ve yanlışlıklar yapıldığını söyledi. Personelin bir günde iki kasa açmasından dolayı yapılan yanlışlıklardan ötürü personelin her ay sürekli olarak ceplerinden para ödemek zorunda kaldığını dile getiren Özkardaş, bu konuda bakanlığı uyardıklarını ancak yetkili kişilerin bir çözüm bulmadığını açıkladı. Özkardaş, mevcut sorunların ve personel eksikliğinin giderilene kadar eylem yapma kararı aldıklarını dile getirdi.

Resmi evraklar sokaklarda…

Gelir ve Vergi Dairesi’ne ait olan ve 7 ile 12 yıl saklanması gereken resmi evrakların çuvallar içerisinde, yer olmadığı için sokaklarda olduğunu söyleyen Kamu-Sen Başkanı Özkardaş, devleti ciddiyetsizlikle suçladı. Güneşten çürüyen ve açılan çuvallar içerisindeki resmi evrakların yerlere saçıldığını yineleyen Özkardaş, konu evrakların saklanabileceği bir depo yapılmasını da talep etti. Özkardaş “Umarım hükümet duyarlılık gösterir ve bu sorunu çözerler. Böyle Vergi Dairesi, böyle bina olmaz” dedi.

“Emekten yanayım diyenlerin, bugün yemekten yana oldukları açıkça ortadadır…”

Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş, vergi kaçıranların vergilerinin affedildiğinin altını çizerek,  KKTC’de yılda 500 milyon dolar vergi kaçırılırken ve 300’ün üzerindeki antrepolardan stok sayımı yapılmadan gümrükten habersiz kaçırılarak piyasaya mal sürülüp KDV kaçırılırken hükümetin hem vergi affı, hem stok affı, hem de KDV affı çıkardığını belirtti. Hükümetin emeğe emekçiye “Saygı gösteriyorum” safsatasının suya düştüğünü dile getiren Özkardaş, “Emekten yanayım” diyenlerin bugün yemekten yana olduklarının açıkça ortada olduğunu söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA