09 Mayıs 2024
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa16°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt14°C
  • İskele16°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara12°C

PEPSİ KIBRIS KUPASINA GERİ SAYIM BAŞLADI

Pepsi Kıbrıs Kupasına Geri Sayım Başladı

29 Nisan 2015 Çarşamba 11:11

2014-2015 Sezonu Pepsi Kıbrıs Kupası'nda final Pazar günü oynanacak ve 2014-2015 sezonu şampiyonu belli olacak. Yenicami ve Mormenekşe cephesinde finale geri sayım başlarken her iki takım finale gelirken golcülükleri ile ön plana çıktılar

Kupa yolunda oynadığı 4 maçta 13 gol atıp kalesinde 1 gol gören Yenicami’ye karşı Mormenekşe rakip filelere 14 gol atıp kalesinde 4 gol gördü. Mormenekşe’de David Anna attığı 7 golle kupanın en golcü oyuncusu olarak dikkat çekerken Yenicami’nin kupa golcüsü ise 3’er golle Adil ve Esin görünüyor

27 Aralık 2014 tarihinde K-Pet Süper Lig, K-Pet 1.Lig ve K-Pet 2.Lig'den toplam 32 takımın katılımıyla oynanan 1.Tur karşılaşmalarıyla başlayan kupa serüveni, Yenicami ve Mormenekşe takımları arasında oynanacak olan finalle kupa sahibini bulacak. 4 ayı aşkın süredir devam eden Pepsi Kıbrıs Kupası heyecanı finale kadar gelen 2 takımın da nefes kesen maçlarına sahne oldu.  

Yenicami’nin final yolu

Son 2 sezonun kupa finalisti ve toplam 6 kez bu kupayı kaldıran Yenicami takımı, statü gereği seri başı olarak başladığı kupa serüveninde ilk rakip olarak K-Pet 2.Lig temsilcisi Girne Halk Evi'yle karşılaştı. Rakibi karşısında 5-0'lık skorla bir üst tura çıkan Yenicami'nın gollerini Kenneth Nqwoke (3), Adil Uçar ve Esin Sonay kaydetti.

2.Tur'da ise Serdarlı -Baf Ülkü Yurdu eşleşmesinde galip gelen Serdarlı ile eşleşen Yenicami, K-Pet Süper Lig temsilcisi karşısında 2-0'lık skor alarak çeyrek finalist oldu. Adil Uçar'ın 2 gol attığı 2.Tur karşılaşmasında, takımının kupadaki en golcü isimleri arasında Kenneth ile birlikte toplam 3 gole ulaştı.

Çeyrek final eşleşmelerinde geçen senenin iki finalist takımı Yenicami, Lefke ile eşleşti. 28 Mart tarihinde liglere de ara verilen haftada oynanan karşılaşmada Yenicami rakibini 3-1'lik skorla yendi. Bu karşılaşmada da Esin Sonay (1) ve Halil Turan (2) gol kaydetti.

Yarı final karşılaşmasında ise Yalova ile eşleşen Yenicami, rakibini 3-0'lık skorla eleyerek adını finale yazdırdı. Bu karşılaşmada ise goller, Hüseyin Sadıklar, Esin Sonay ve Batshi'den geldi.

Mormenekşe'nin final yolu

Kupa tarihinde ilk kez finale kalan Mormenekşe takımı, 2014-2015 Sezonunda 1.Tur karşılaşmasında seri başı olarak K-Pet 1.Lig temsilcisi Denizli ile deplasmanda karşılaştı. 90 dakikası 1-1 biten karşılaşmada, uzatma dakikalarında rakibi karşısında bulduğu 3 golle 2.Tur vizesi aldı. Takımın finale giden yolunda en golcü ismi ve ayni zamanda da kupanın en golcü ismi olan David Anna'nın 2 gol attığı 1.Tur karşılaşmasında diğer goller Can Özsoy ve Mehmet Fuat'tan geldi.

2.Tur'da Binatlı-Gönyeli eşleşmesi galibi Gönyeli ile eşleşen Mormenekşe takımı, deplasmanda karşılaştığı rakibi karşısında 5-1 galip geldi. Bu karşılaşmada David'in (3), Cemil Awwad'ın ve Eren Karaer'in kaydettiği 5 golle çeyrek finalist oldu.

Çeyrek final karşılaşmasında bölge derbisi niteliğinde Gençler Birliği ile eşleşen Mormenekşe takımı, zorlu geçen karşılaşmada 90 dakika sonunda 2-0 galip geldi. Yine David'in 2 gol attığı çeyrek final karşılaşmasında takımı adına en golcü ismi olma hakkını elde eden David, böylelikle 7 gole ulaştı.

Yarı final karşılaşmasında Doğan Türk Birliği ile karşılaşan Mormenekşe takımı, rakibini 90 dakika sonunda 3-2 yenerek ilk kez final oynama hakkı elde etti. 18.-26.-29. dakikalarda Eren Karaer'in (2) ve Cemil Awwad'ın golleri finale giden yolu belirledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA