26 Nisan 2024
  • Lefkoşa28°C
  • Mağusa31°C
  • Girne25°C
  • Güzelyurt28°C
  • İskele31°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara27°C

PEO KIBRIS TÜRK SENDİKALARINI ZİYARET ETTİ

PEO  Kıbrıs Türk sendikalarını ziyaret etti

28 Mart 2014 Cuma 11:06

Güney Kıbrıs’ta örgütlü Rum Solcu İşçi Sendikaları Federasyonu’ndan (PEO) bir heyet, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası  (KTAMS) ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nı (KTÖS)ziyaret etti.

Kıbrıs sorununun çözümüne, yeni başlayan süreçte sivil toplum örgütlerinin nasıl katkıda bulunabileceğinin görüşüldüğü KTAMS ziyaretinde, önceki akşam 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a Limasol’da yapılan saldırı, iki örgüt tarafından kınandı.

Kaptan: “tüm Kıbrıslıların yararlanacağı bir durum”

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan PEO heyetiyle görüşmede yaptığı konuşmada, çözümsüzlükten en çok Kıbrıs emekçilerinin etkilendiğini söyleyerek, “ülkede bugünkü durumdan yararlanmak değil, tüm Kıbrıslıların yararlanacağı bir durum” istediklerini belirtti.

“Talat’a yapılan saldırıyı kınıyoruz”

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a yapılan saldırıyı da kınayan Kaptan, bu tür saldırıların yaşanmaması için seslerini yükselterek konuşmaları gerektiğini söyledi.

Kiritsis: “ortak hareket”

PEO Başkanı Pambis Kiritsis ise, KTAMS ile güçlü ilişkiler içerisinde olduklarını söyleyerek, bugün yapılan görüşmede sadece Kıbrıs konusu değil işçilerin de sorunlarının konuşulacağını belirtti.

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a yapılan saldırıyı da kınayan Kiritsis, bu kişilerin barış sürecine saldırdıklarını söyleyerek, bu nedenden dolayı da kendilerinin de saldırganların karşısında olduklarını belirtti.

KTÖS’e ziyaret

PEO heyeti daha sonra KTÖS Genel Başkanı Güven Varoğlu, Genel Sekreter Şener Elcil ve KTÖS Yürütme Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

PEO-KTOS

Görüşmede ilk sözü alan Güven Varoğlu, KTÖS ve PEO’nun her zaman iyi ilişkiler içinde olduğunu vurgulayarak, “Adanın kuzeyinde ve güneyinde bulunan ilerici örgütlerin işbirliğinin Kıbrıs sorunun çözümünde, adaya barışın gelmesinde ve ülkenin birleşmesinde önemli rolü olacağına inanıyoruz” dedi, çözüm için yeni başlayan sürece işaret etti.

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın Limasol’da maruz kaldığı saldırıya değinen Varoğlu, ELAM’ın bu saldırıyı gerçekleştirmekteki amacının adadaki barış atmosferini dinamitlemek olduğunu söyledi.

Kiritsis

PEO Genel Sekreteri Pambis Kiritsis ise, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda kritik bir dönemden geçildiğini vurgulayarak bu süreci “olumlu bir adım” olarak niteledi.

“Görüşme sürecinin başlaması bizi sevindiriyor. Umuyoruz ki yakında iyi sonuçlar elde edeceğiz” diyen Kiritsis, bazı endişelerinden söz etti.

Kiritsis, çözümü desteklemek için birçok sebep olduğunu ifade ederek, adanın hem kuzeyinde, hem de güneyinde sosyal ve ekonomik sıkıntılar yaşandığına dikkat çekti, “Çözüm bu sorunları aşmada en iyi yöntem olacak” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA