PENTAGON'UN AÇIKLAYACAĞI UFO RAPORU BASINA SIZDI
ABD Savunma Bakanlığı'nın tarafından bu ayın sonunda yayınlanması beklenen UFO raporuyla ilgili detaylar basına sızdı.

25 Haziran 2021 Cuma 20:30
ABD Savunma Bakanlığı'nın tarafından bu ayın sonunda yayınlanması beklenen UFO raporuyla ilgili detaylar basına sızdı. Son 20 yıldı 120'den fazla esrarengiz olayın incelendiği raporda, UFO'ların gizli bir ABD askeri teknolojisinin ürünü olmadığı belirtildi.
ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) elindeki UFO görüntüleri hakkındaki tartışmalar bir süredir dünyanın gündeminde yer almaya devam ediyor.
Geçen Ağustos ayında Pentagon, bilinmeyen uçaklar ile ilgili görüntüleri araştırmak için “Tanımlanamayan Hava Olayları (UFO) Görev Gücü”'nü kurdu. Pentagon, grubun görevinin bu olayları "tespit etmek, analiz etmek ve kataloglamak" ve ayrıca UFO'ların "doğası ve kökenleri" hakkında "içgörü kazanmak" olduğunu açıkladı.
"ABD'NİN GİZLİ ASKERİ TEKNOLOJİ OLMADIĞI KANITLANDI"
Bununla birlikte, raporun bir versiyonu bu ayın başlarında Kongre temsilcilerine sunuldu. İsmi açıklanmayan yetkililer ABD medyasına yaptığı açıklamada, raporun uzaylı faaliyetine dair hiçbir kanıt bulmadığını, ancak bunu dışlamadığını söyledi. Özellikle, gözlemlenen UFO'ların gizli ABD askeri teknolojisi olmadığının da kanıtlandığı bildirildi.
Askeri liderler, ayrıca söz konusu teknolojinin uzaylılar ait değilse bile Rusya veya Çin gibi ABD düşmanlarına ait olabileceğini söyledi.
PEKİ RAPOR HAKKINDA NELER BİLİYORUZ?
Geçen Ağustos ayında Pentagon, bilinmeyen uçaklar ile ilgili görüntüleri araştırmak için “Tanımlanamayan Hava Olayları (UFO) Görev Gücü”'nü kurdu. Pentagon, grubun görevinin bu olayları "tespit etmek, analiz etmek ve kataloglamak" ve ayrıca UFO'ların "doğası ve kökenleri" hakkında "içgörü kazanmak" olduğunu açıkladı.
SON 120 YILDA MEYDANA GELEN 120'DEN FAZLA OLAY İNCELENDİ
Yetkililer, Pentagon'un geçen yıl gizliliğini kaldırdığı ve "açıklanamayan hava olayları" olarak nitelendirdiği üç video da dahil olmak üzere, son yirmi yılda 120'den fazla olayı inceledi.
Diğer taraftan, dünyayı sarsan hiçbir açıklama beklenmese de, tartışmalı bir konu hakkında hükümet raporunun varlığı, UFO'ların tamamen bilim kurgu popüler kültürü alanından ABD ulusal güvenlik dünyasına nasıl ışınlandığını gösteriyor.
PEKİ UFOLARI ŞİMDİ NEDEN UMURSUYORUZ?
Sözde ufologlardan oluşan sivil gruplar, varlıklarının kanıtlarının hükümet tarafından bastırıldığını iddia ederken, ABD'nin uzaylılar hakkında bildiklerini açıklaması için kamuoyu baskısı son yılllarda arttı.
Pentagon, ordunun az bilinen Gelişmiş Havacılık Tehditlerini Tanımlama Programı’nın bir parçası olarak 2007'den beri konuya ilişkin sessizce veri topluyor. Program için para, komplo teorisyenlerinin Roswell kasabasındaki bir uzaylı kazasından toplanan kalıntıların 1947'den beri incelendiğine inandığı 51. Bölgeyi kapsayan bölgeyi temsil eden Demokrat Nevada Senatörü Harry Reid'in talebi üzerine geldi.
ABD BAŞKANLARI YAPTIKLARI AÇIKLAMALARLA GÜNDEM OLDU
Bununla birlikte, ABD’nin üst düzey yetkilileri ve hata başkanları da son zamanlarda yaptıkları UFO açıklamalarıyla gündem oldu.
Hillary Clinton'ın uzun süredir UFO teorilerinin takipçisi olan kampanya yöneticisi John Podesta, 2016 kampanyası sırasında, seçilirse uzaylılar hakkında gizli hükümet raporları yayınlayacağına söz verdi. Geçen yılki bir röportajda ise dönemin ABD Başkanı Donald Trump, uzaylılar hakkında öğrendiklerini ailesine bile açıklamayacağını söyledi.
"Sizinle bu konuda bildiklerimden bahsetmeyeceğim ama çok ilginç" dedi.
OBAMA: NE OLDUĞUNU GERÇEKTEN BİLMİYORUZ
Eski Başkan Barack Obama ise, Mayıs ayında katıldığı bir programda TV sunucusu James Corden'a "Göreve geldiğimde sordum: Uzaylı örneklerini ve uzay gemisini sakladığımız bir yerde laboratuvar var mı? Ve bilirsiniz, biraz araştırma yaptılar ve cevap ‘hayır’ oldu.Doğru olan şu ve gerçekten ciddiyim, gökyüzündeki nesnelerin görüntüleri ve kayıtları var ve bunların tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz. Nasıl hareket ettiklerini, yörüngelerini açıklayamıyoruz ... Ve bu yüzden, bilirsiniz, bence insanlar hala araştırmayı ve bunun ne olduğunu anlamaya çalışmayı ciddiye alıyor” dedi.
UZAYLILARA DAİR HANGİ KANITLAR VAR?
ABD’li istihbarat yetkilileri, askeri silahların ve eğitim tesislerinin yakınında UFO'ları kokpitlerinden kişisel olarak gözlemleyen pilotlardan gelen daha güvenilir raporların bazılarıyla, tuhaf olayları ayrıntılı olarak açıkladı.
TRUMP'IN İSTİHBARAT DİREKTÖRÜ: KAMUOYUNA AÇIKLANANDAN DAHA FAZLA OLAY VAR
Mart ayında, Trump'ın daha önce 18 ABD istihbarat teşkilatını denetleyen eski ulusal istihbarat direktörü John Ratcliffe, Fox News'e verdiği demeçte, "Açıkçası, kamuoyuna açıklanandan çok daha fazla olay var. Donanma veya Hava Kuvvetleri pilotları tarafından görülen veya uydu görüntüleri tarafından yakalanan, açıkçası açıklaması zor eylemlerde bulunan nesnelerden bahsediyoruz. Teknolojisine sahip olmadığımız veya sonik bir patlama olmadan ses bariyerini aşan hızlarda seyahat edebilen, tekrarlanması zor olan hareketlerden bahsediyoruz" dedi.
Diğer taraftan, geçen ABD Donanması’nın iki eski pilotu Pasifik Okyanusu’nda hareketlerini yansıtıyormuş gibi görünen bir nesne gördüklerini öne sürdü.
Pilotlardan Alex Dietrich, "Çok hızlı ve düzensiz hareket ediyordu. Hangi yöne döneceğinii nasıl manevra yaptığını veya tahrik sistemini tahmin edemedik. Görünür bir duman izi veya itiş gücü yoktu” dedi.
DİĞER ÜLKELER UFO’LAR HAKKINDA NELER YAPIYOR?
Eski senatör Reid, Pentagon'daki UFO programı için elde ettiği 22 milyon doları savundu ve diğer ülkelerin de konuyu incelediğini söyledi. Reid, "Çin'in bunu yaptığını biliyoruz. Rusya'nın da KGB ajanları aracılığıyla uzaylılar araştırdığından haberdarız. Bu yüzden biz de araştırsak iyi olur” dedi.
Reid, ayrıca ABD Savunma Bakanlığı tarafından yapılan araştırmanın, "İki kişinin, dört kişinin, altı kişinin veya 20 kişinin değil, yüzlerce insanın, bazen hepsinin aynı anda bu şeyleri gördüğünü gösterdi" dedi.
Öte yandan, geçen Aralık ayında, İsrail Uzay Departmanı’nın eski başkanı Haim Eshed, Yediot Aharonot gazetesine, Trump'ın galaksiler arası bir anlaşmanın varlığını açıklamanın eşiğinde olduğunu, ancak bir "kitlesel histeri"yi kışkırtma korkusuyla geri çekildiğini söylemişti.
"ABD HÜKÜMETİ İLE UZAYLILAR ARASINDA BİR ANLAŞMA VAR"
Haim Eshede, "ABD hükümeti ile uzaylılar arasında bir anlaşma var. Dünyada deneyler yapmak için bir sözleşme imzaladılar” dedi.
NOTAM’ın aktif hale gelirse Ercan Havalimanı’ndan kalkışlarda rötar ihtimaliNOTAM’ın aktif hale gelmesi durumunda Ercan Havalimanı’ndan kalkışlarda rötar olma ihtimali var19 Mart 2026 Perşembe 13:49KIBRIS
En Fazla Yağış Nereye Düştü?En fazla yağış Alevkayası’nda19 Mart 2026 Perşembe 13:45KIBRIS
Sanayi Odası’ndan elektrik maliyetleri konusunda acil düzenleme çağrısıKıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), üretim sektörünün rekabet gücünü doğrudan etkileyen en önemli unsurlardan biri olan elektrik maliyetleri konusunda acil bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu kaydetti.19 Mart 2026 Perşembe 13:43KIBRIS
Güney Kıbrıs’taki şubat ayı enflasyon oranı yüzde 0.9Güney Kıbrıs’ta 2026 yılı şubat ayındaki aylık enflasyonu yüzde 0.9 olarak açıklandı.19 Mart 2026 Perşembe 13:37GÜNEY KIBRIS
Sahte kira sözleşmesi: 7 kişi tutuklandı, 3 kişi aranıyorGirne’de sahte kira sözleşmesi düzenleyen ve ikametgah izni temin eden 7 kişi tutuklandı, 3 kişi aranıyor.19 Mart 2026 Perşembe 13:36KIBRIS
Gazimağusa’da geri geri giden araç yayaya çarptıGazimağusa’da meydana gelen kazada, geri geri seyreden araç 70 yaşındaki yayaya çarptı; yaralı hastanede müşahede altına alındı.19 Mart 2026 Perşembe 13:31GAZİMAĞUSA
Biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildiTarım Dairesi’nin gıda denetimlerinde yerli ürünlerden kapya biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi.19 Mart 2026 Perşembe 13:30KIBRIS
Saat icat edilmeden önce insanlar nasıl uyanırdı?Her saat başı metal pimleri düşüren mumlardan, sanayi devrimi İngilteresi'ndeki kapı tokmaklarına kadar, tarih boyunca insanlar zamanında uyanmak için pek çok kurnazca yöntem icat etti.19 Mart 2026 Perşembe 11:59YAŞAM
İngiliz basını Liverpool'un Galatasaray'ı elemesi hakkında neler yazdı?Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda çeyrek final yolunda Liverpool deplasmanına çıktı. Anfield'taki rövanş maçını 4-0 kaybeden sarı kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.19 Mart 2026 Perşembe 11:57İNGİLTERE
Koop-Sen, bugünkü grevi kaldırdıklarını duyurduKoop-Sen, hükümet ile yapılan görüşmeler çerçevesinde uzlaşı sağlandığını belirterek, grevi kaldırdıklarını duyurdu.19 Mart 2026 Perşembe 11:53KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.