20 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa15°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele15°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

PEKİ BRİTANYA'NIN AB'DEN AYRILMA KARARI KIBRIS'I NASIL ETKİLER?

Gazeteci Nikolaos Stelya, Rus gazetesi Sputnik'e konuyla ilgili bir röportaj verdi...

Peki Britanya'nın AB'den ayrılma kararı Kıbrıs'ı nasıl etkiler?

24 Haziran 2016 Cuma 20:14

Kathimerini Gazetesinin Kıbrıs Türk ve Türkiye masası editörü Dr.Nikolaos Stelya, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararının Yunanistan ve Kıbrıs'ta nasıl yankılandığını Rus gazetesi Sputnik’e anlattı.

 Konuyle ilgili konuşan Stelya; ‘Britanya ile özel ilişkileri bulunan Kıbrıs endişeli' dedi. Stelya röportajın devamında şu sözlere yer verdi;

“İngiltere'nin kararından etkilenecek  ülkelerden biri de Kıbrıs, Kıbrıs'ta hem hayal kırıklığı hem de endişeli bir bekleyiş söz konusu. Kıbrıs'ın İngiltere ile çok özel ilişkileri var. Kıbrıs tarihi olarak Britanya kolonisiydi ve bugün itibariyle Kıbrıs adasında Britanya üsleri bulunmakta. Binlerce Kıbrıslı Avrupa Birliği pasaportlarıyla İngiltere'de yaşamakta. Keza binlerce Britanyalı da Kıbrıs Cumhuriyeti topraklarında. Bir belirsizlik durumu söz konusu bu insanların geleceğine ilişkin. Acaba bundan sonra Kıbrıslılar Britanya'da, Britanyalılar Kıbrıs'ta oturma izniyle mi yaşayacaklar? flag-pins-cyprus-england.jpg Onun yanı sıra binlerce Kıbrıslı öğrenci Britanya'da eğitimini sürdürüyor. Onların statüsü ne olacak? Siyasi ve diplomatik açıdansa hemen hemen bütün Kıbrıslı siyasi aktörler, endişe verici bir gelişme olarak karşılamaktalar İngiltere'nin AB'den çıkışını. Kendi ülkeleri açısından da sıkıntılara yol açabileceğini belirtiyorlar."

30390.jpg

Kaynak: Sputnik

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA