PAZARTESİ GÜNÜ ÜLKEDE TÜM TOPLU TAŞIMACILIK DURABİLİR
Kar-İş, akaryakıta gelen zamlara tepki göstererek eyleme gideceklerini açıkladı. Kar-İş Başkanı Fuat Topaloğlu, 14 Mart Pazartesi günü ülkedeki bütün toplu taşımacılığın durabileceğini açıkladı.

11 Mart 2022 Cuma 16:54
Kıbrıs Postası TV’de Gökhan Altıner’în sunduğu “Sabah Postası” programına telefonla bağlanan Kıbrıs Türk Çağdaş Kamu Araçları İşletmecileri Derneği (Kar-İş) Başkanı Fuat Topaloğlu, akaryakıt fiyatlarındaki zamlar nedeni ile ülkede toplu taşımacılığın durma noktasına geldiğini açıkladı.
Topaloğlu, Başbakan Faiz Sucuoğlu ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın yurt dışı ziyaretinde olması nedeni ile bugün saat 15:00’de Maliye Bakanı Sunat Atun ile görüşeceğini açıklarken, “hükümet sorunlarımıza çözüm bulmazsa, Pazartesi günü öğrenci taşımacılığı da dahil tüm toplu taşımacılık durabilir” açıklamasında bulundu.
“HÜKÜMET, ÜLKEYE AKARYAKIT MALİYETİNİN NE OLDUĞUNU AÇIKLASIN”
Dün akşam itibari ile akaryakıta gelen zamla mazotun litresinin bugün 21.07 TL’den satışa sunulmasının tüm halkı da toplu taşımacılık yapanları da daha da zora soktuğunu belirten Kar-İş Başkanı Fuat Topaloğulları, “bu şartlarda bizden kimse toplu taşımacılık yapmayı beklemesin” dedi.
“Bu girdilerle toplu taşımacılık bitti” diyen Topaloğlu, ülkede 2 rafineri var. Her 15’de bir, her hafta akaryakıta zam gelir. Petrollere yığılırız, petroller kapatır. Bunu kim kontrol edecek? Hepimiz merak ediyoruz hükümet çıksın ve açıklasın bu ülkeye akaryakıt maliyeti nedir?” dedi.
“Bu ülkede toplu taşımacılık vardır. Evet vardır ama yaptırmıyorlar, bitirmek isterler” diyen Topaloğlu, “hükümetin politikası budur toplu taşımacılığı bitirmek ister” şeklinde konuştu.
TOPAOĞLU: ANLATILAN MASALLARDAN USANDIK, CİDDİ POLİTİKA İSTİYORUZ
Küçük bir ada ülkesinde tüm halkın ekonomik zorluklarla ayakta durmaya çalıştığını belirten Topaloğlu, “Biz kamu hizmeti yapıyoruz. Bir haftada 6 TL litre başına zam geldi. Bu çalışmayın, çalıştırmayın demektir. Bizim ülkemizde sistemsizlik sistem oldu” dedi.
“Devletin bu ücretleri sübvanse etmesi lazım. Biz zam için de uğraşmıyoruz. Ama akaryakıta yapılan her zam ciddi bir külfete yol açar. Bu arabaların giderleri var yanımızda çalışanımız vardır. Kredili yakıt da almıyoruz” diyen Topaloğlu, “artık biz anlatılan masallardan usandık. Biz artık hükümetten ciddi politika istiyoruz” ifadelerini kullandı.
“BİZ GEREĞİNİ YAPACAĞIZ, BUNUN DA SORUMLUSU HÜKÜMET EDENLER OLACAK”
Seçimlerden bu yana değişen hiçbir şey olmadığını belirten Topaloğlu, “güçlünün yanında olma sistemi devam ediyor. Halk ekonomik zorluklar içinde. Biz toplu taşımacılar olarak boyun eğmeyeceğiz. Biz gereğini yapacağız, bunun da sorumlusu hükümet edenler olacak” dedi.
“Bu bizim ekmek davamızdır” diyen Topaloğlu, “Herkes kendi kurallarına göre çalışır bu ülkede. Bu kadar zamandır bedel ödedik zaten usandık, son bir bedel ödememiz gerekirse de onu da ödeyeceğiz çözüm üretilmezse taşımacılık duracak. Şehirler arası taşımacılık da öğrenci taşımacılığı da güzergah taşımacılığı da hepsi duracak” açıklamalarında bulundu.
Öksürüğe ne iyi gelir, nelerden kaçınmak gerekir?Sıradan bir öksürük haftalarca sürebildiği gibi boğaz ağrısına, kas zorlanmalarına ve uykunun bölünmesine yol açabilir. Bu yüzden öksürük için çare aranması ve sorunun çözümüne yönelik ürünlerin geniş bir pazar olması şaşırtıcı değil.17 Aralık 2025 Çarşamba 19:15GENEL SAĞLIK
Erhürman, Bağımsız İlahiyatçılar İnisiyatifi Başkanı ve beraberindeki heyeti kabul etti.Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Bağımsız İlahiyatçılar İnisiyatifi Başkanı ve beraberindeki heyeti kabul etti.17 Aralık 2025 Çarşamba 17:38KIBRIS
2025’in Son Sergisi Günsel Tower’da Açılıyor!Kıbrıs Modern Sanat Müzesi, 2025’e sanatla veda ediyor. Yılın son sergisi Başbakan Ünal Üstel’in katılımıyla 19 Aralık Cuma günü saat 16.00’da Günsel Tower’dakiGÜNSEL Sanat Müzesi Sergi Salonu’nda açılacak.17 Aralık 2025 Çarşamba 17:20YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
ARUCAD İngilizce Hazırlık Okulu’ndan Kapsayıcı Eğitim Odaklı KonferansFarklı öğrenme ihtiyaçlarına sahip bireyler için kapsayıcı, destekleyici ve dönüştürücü eğitim ortamlarının ele alındığı konferans, İngilizce dil eğitiminde eşitlikçi yaklaşımlara odaklandı.17 Aralık 2025 Çarşamba 17:17ARUCAD
LAÜ’nün Neşeli Cumartesileri’nde farklı atölyeler düzenlendiLefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) tarafından düzenlenen “Neşeli Cumartesiler” öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilmeye devam ediyor.17 Aralık 2025 Çarşamba 17:14LAÜ - LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ
Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu beş gün daha tutukluPolis Genel Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından yürütülen soruşturmada rüşvet ve görev suistimali suçlamalarıyla tutuklanan Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.17 Aralık 2025 Çarşamba 17:11KIBRIS
Tehlikeli Sürüş Kamerada: Sürücüye Para Cezası ve Ceza PuanıGirne-Değirmenlik Anayolu üzerinde bir araç sürücüsünün, tehlikeli mahalde araç geçerek insan hayatını ve trafik güvenliğini tehlikeye attığı anlara ait görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine polis ekipleri harekete geçti.17 Aralık 2025 Çarşamba 16:52KIBRIS
Erhürman’dan Hristodulidis’in açıklamalarına yanıtKıbrıs Türk halkı adadaki iki eşit kurucu ortaktan biridir17 Aralık 2025 Çarşamba 13:48KIBRIS
İran, Kıbrıs’a nota verdiİran, Güney Kıbrıs ile Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ortak açıklaması ve ortak açıklamadaki İran’ın toprak bütünlüğüne yönelik müdahale içerikli atıflar yüzünden Güney Kıbrıs’a nota verdi ve sözlü olarak protesto etti.17 Aralık 2025 Çarşamba 13:47GÜNEY KIBRIS
Erhürman: Fransa, Avrupa yakalama müzekkeresiyle iade talebini reddettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, mülkiyetle ilgili Avrupa yakalama müzekkereleri konusunda Fransa’da beklenen bir gelişmenin yaşandığını açıkladı.17 Aralık 2025 Çarşamba 12:58KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs












Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.