PASHAYEVA, "AMBARGOLARIN DEVAMI ADİL DEĞİL"
Siber, devam eden çözüm müzakerelerini destekleyen bir meclis yapısı olduğunu belirterek, Kıbrıslı Türklerin uluslararası ilişkilerde sesinin kısılmaması gerektiğini söyledi.

02 Mayıs 2016 Pazartesi 13:55
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, devam eden çözüm müzakerelerini destekleyen bir meclis yapısı olduğunu belirterek, Kıbrıslı Türklerin uluslararası ilişkilerde sesinin kısılmaması gerektiğini söyledi.
Cumhuriyet Meclisi Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre Başkan Siber, temaslarda bulunmak amacıyla KKTC’de bulunan Azerbaycan Bağımsız Milletvekili Ganira Pashayeva ve TMT Mücahitler Derneği heyetini kabul etti.
Cumhuriyet Meclisi Şeref Salonu’nda gerçekleşen kabulde bir konuşma yapan Meclis Başkanı Sibel Siber, Azerbaycan’ın kendileri için ayrı önemi olan bir ülke olduğuna vurgu yaparak, Kosova’da milletvekillerin davetiyle yaptıkları temasları anımsattı ve aynı ilişkilerin Azerbaycan ile de yapılmasını arzu ettiklerini söyledi.
Siber, iki ülke milletvekillerinin karşılıklı ziyaretlerinin gerçekleşerek yüzyüze temaslar kurulmasının çok faydalı olacağına inanç belirterek, her ne kadar bu tip ziyaretlere karşı dışarıdan müdahale varsa da, halkın seçilmiş temsilcileri ile temasın; barışa, çözüme katkı ve o topluma saygı anlamına geldiğini vurguladı.
Azerbaycan ile parlamenterler arası ilişkiler vasıtasıyla kurulacak bağın Kıbrıslı Türkler’in kendini ifade etmesi açısından son derece önemli olduğunu söyleyen Siber şöyle devam etti:
“Biz diyoruz ki sesimize ambargo koymayın. Çünkü bizler toplumun demokrasi ile seçilmiş temsilcileriyiz. Kaldı ki çözüm müzakerelerini destekleyen bir meclis yapımız var. Bu tutumun, toplumlar tarafından saygı görmesi ve sesinin dinlenmesi lazım.”
Siber konuşmasında, Meclis adına Azerbaycan halkına selam ve sevgilerini iletti.
PASHAYEVA: “AMBARGOLARIN DEVAMI ADİL DEĞİL”
Azerbaycan Bağımsız Milletvekili Ganira Pashayeva da konuşmasında, KKTC’nin kendileri için anlamının çok büyük olduğuna ifade ederek, KKTC’nin yeni Bakü temsilcisiyle parlamentolar arası ilişkiler ile ilgili neler yapabilecekleri konusunda kısa süre önce görüşme yaptıklarını söyledi.
Pashayeva, karşılıklı yapılacak ziyaretlerin ilişkilerin gelişmesi açısından büyük önem taşıdığına vurgu yaparak, özellikle Avrupa Konseyi ve diğer dış temsiliyetlerde de Kıbrıslı Türklerin yanında mücadele ettiklerini ifade etti. Pashayeva, Her iki parlamentoda karşılık dostluk grupları kurulması için çaba ortaya koyacağını söyledi.
Ambargolar konusuna değinen Pashayeva, Kıbrıs Türkü’nün çözüm istencinin ortaya çıktığını, çözüm istemeyen tarafın da kendini belli ettiğini söyleyerek, ambargoların halen devam etmesini doğru ve adil bulmadıklarını belirtti.
ÇELİK: “GEÇMİŞTEN BUGÜNE ÇOK YAKIN DAYANIŞMAMIZ VAR”
Kıbrıs Türk Parlamenterler Birliği Başkanı, eski Dışişleri bakanlarından Vedat Çelik de konuşmasında, Azerbaycan’a yaklaşımlarının “Bir Ulus Üç Devlet” olduğunu ifade ederek, KKTC ile Azerbaycan’ın geçmişten bugüne çok yakın bir dayanışması olduğunu anımsattı.
Çelik, Azerbaycan’ın 2003’den beri Kıbrıslı Türklerin seyahatlerinde KKTC pasaportunu tanıdığını da ifade etti.
Konuşmaların ardından kabulün anısına karşılıklı plaket takdimi yapıldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdoğan ''1'inci parti AK Parti'' dedi, SONAR'ın seçim anketi ortaya çıktı; Erdoğan bunu sevmeyecekCumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan dönüşü sırasında uçaktaki gazetecilere "biz de anketler yaptırıyoruz, AK Parti birinci partidir" demişti.05 Temmuz 2025 Cumartesi 16:59TÜRKİYE
Böbrekleri bozan dörtlü: Ağrı kesici, antibiyotik ve bazı tansiyon ilaçlarıTansiyonu düzeltirken, böbreği bozmamak lazım05 Temmuz 2025 Cumartesi 16:55YAŞAM
Mülkiyet tutuklamaları... "Guterres Hristodulidis’i ortada bıraktı"Rum basını, "Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in, KKTC’deki Rum mallarıyla ilgili tutuklamalara siyasi boyut kazandırdığı"nı yazdı.05 Temmuz 2025 Cumartesi 16:34GÜNEY KIBRIS
Sahte belgeyi İçişleri Bakanlığı'na verdi...Lefkoşa’da meydana gelen “Sahte Evrak Düzenleme, Sahte Evrağı Tedavvüle Sürme, Sahte Davranışla Kayıt Teminine Teşebbüs” suçlarından tutuklanan zanlı S.J.P tutuklanarak mahkeme huzuruna çıkarıldı.05 Temmuz 2025 Cumartesi 16:23KIBRIS
Özgür Özel, Aziz İhsan Aktaş'la AKP'li belediye ilişkilerini listeledi; Erdoğan'a seslendi: Şerefin varsa cevap ver; hapiste yatmayı göze aldım!Özgür Özel, Aziz İhsan Aktaş'la AKP'li belediye ilişkilerini listeledi; Erdoğan'a seslendi: Şerefin varsa cevap ver; hapiste yatmayı göze aldım!05 Temmuz 2025 Cumartesi 16:14TÜRKİYE
CHP MYK olağanüstü toplandı; Amasya mitingi için karar verildiCHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), CHP'li belediyelere yönelik yeni operasyonların ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in başkanlığında toplandı.05 Temmuz 2025 Cumartesi 16:00TÜRKİYE
Özgür Özel'den CHP'li belediyelere operasyonlar sonrası ilk açıklama: Sandığı ortadan kaldırmanın provalarını yapıyorlarÖzgür Özel'den CHP'li belediyelere operasyonlar sonrası ilk açıklama: Sandığı ortadan kaldırmanın provalarını yapıyorlar05 Temmuz 2025 Cumartesi 15:59TÜRKİYE
Erdoğan: CHP'nin birinci parti olması söz konusu değil; yolsuzluk sendromu içindeler, her yerden pis kokular geliyor!Erdoğan: CHP'nin birinci parti olması söz konusu değil; yolsuzluk sendromu içindeler, her yerden pis kokular geliyor!05 Temmuz 2025 Cumartesi 15:58TÜRKİYE
Karkas Operasyonu... Bir kişi daha aranıyor...Lefkoşa’da meydana gelen “Kanunsuz Uyuşturucu Madde Alma ve Tasarrufu” suçundan gerçekleştirilen "KARKAS" operasyonunda tutuklanan zanlılar A.A.M.S ve A.O.A.I mahkeme huzuruna çıkarıldı.05 Temmuz 2025 Cumartesi 15:58KIBRIS
“Son 5 yılda 43 bin öğrenci eğitim psikoloğuna gönderildi”Rum Eğitim Bakanı Athina Mihailidu, 10 bin 598’i 2023-2024 eğitim döneminde olmak üzere son beş yılda 43 bin öğrencinin eğitim psikoloğuna gönderildiğini açıkladı.05 Temmuz 2025 Cumartesi 15:48GÜNEY KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs