19 Nisan 2024
  • Lefkoşa17°C
  • Mağusa18°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt15°C
  • İskele18°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara17°C

PARTİSİ CTP-BG TARAFINDAN GÖREVDEN ALINMAK İSTENDİĞİ İDDİALARINA AKİM’DEN NET YANIT:   “PARTİM DEĞİL, PARTİMDEKİ ÇATLAK SESLER”  

Partisi CTP-BG tarafından görevden alınmak istendiği iddialarına Akim’den net yanıt:     “Partim değil, partimdeki çatlak sesler”   

27 Ağustos 2014 Çarşamba 17:27

BAKAN DİREKTİF VERDİ

Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, Tarım Bakanı’nın Akıllı Sayaç İhalesi’ne karşı olduğunu ve iptal edilmesi direktifi verdiğini “İptali için direktif verildi, Sayın Bakan ‘Ben karşıyım iptal edilsin’ dedi” diyerek doğruladı…

 

“BİRKAÇ ÇATLAK SES MÜMKÜNDÜR”

Görevden alınması veya istifa etmesi yönünde partisinin girişimleri olduğu iddiaları üzerine ise Akim, “Bunların hepsi mümkündür ama bunu partime mal etmek doğru değildir. Arada birkaç çatlak ses çıkabilir, mümkündür” diye konuştu.

 

TATAR VE ATUN’A SERT ELEŞTİRİ

Merkezi İhale Komisyonu’nda çıkılan 10 Bin adet akıllı sayacın, 5 bin adedinin yetersiz, 5 bininin de hatalı çıktığı ve geri iade edildiğinin hatırlatılması üzerine ise Akim, Ersin Tatar ile Sunat Atun’a veryansın etti…

Taner ULUTAŞ

Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, Akıllı Sayaç İhale süreci konusunda Tarım Bakanı Önder Sennaroğlu ile aralarında olduğu iddia edilen gerginlik ve uzlaşmaz ve Maliye Eski Bakanı Ersin Tatar’ın iddialarıyla ilgili gazetemize konuştu.

Akim, Tarım Bakanı’nın Akıllı Sayaç İhalesi’ne karşı olduğunu ve iptal edilmesi direktifi verdiğini doğrularken “Evet iptali için direktif verildi. Sayın Bakan ‘Ben karşıyım iptal edilsin’ dedi. Belki de daha o noktadadır bilmem” diye konuştu.

Akıllı Sayaç İhalesi ile ilgili bilgiler veren Akim, en düşük teklifi veren Kıymet Trading’in sunduğu sayacın denenme hakkı elde ettiğini, Pazartesi günü firmanın numune ile birlikte Kuruma gideceği ve bu sayaçların teknik şartnamede öngörülen özelliklerinin çalışıp çalışmadığının elektronik ortamda kontrol edileceğini anlattı.

İsmet Akim, bu ilk testin sayaçların mukavele hakkı kazanıp kazanmadığına yönelik olduğunu, testin geçilmesi halinde mukavele yapılıp seri üretimle üretilecek 33 Bin sayacın hazır noktaya gelmesiyle de, sayaçların Türkiye’deki fabrikada test edileceğini belirtti.

Akıllı Sayaç İhalesi sürecinin sonuna gelindiğini de belirten İsmet Akim, elektrik maliyetlerini düşürmek hedefiyle, akabinde iki tane dizel motor alınması projesinin olduğunu, ardından da sokak aydınlatma (LED) ihalesine çıkılacağını ilk kez gazetemize açıkladı.

Tarım Bakanı Önder Sennaroğlu ile aralarında olduğu iddia edilen gerginlik ve uzlaşmazlık konusunda ise İsmet Akim, “Sayın Bakanımla herhangi bir sorunum yok, sayın bakanın benimle ne kadar sorunu var onu bilmem. Ben burada iş yapıyorum, iş yaparken de kılavuzum elimdeki yasadır. Her konuda bakanla yüzde yüz fikirlerimiz örtüşür noktasındayız dersem de doğruyu söylemiş olmam” diye konuştu.

Görevden alınması veya istifa etmesi yönünde partisinin girişimleri olduğu iddiaları üzerine ise Akim, “Bunların hepsi mümkündür ama bunu partime mal etmek doğru değildir. Arada birkaç çatlak ses çıkabilir, mümkündür” diye konuştu.

Kurum olarak yaptırılan kamuoyu yoklamasının sonuçlarını da açıklayan Akim, “benim politikama destek yüzde 90’ın üzerinde, akıllı sayaca destek yüzde 95 civarında, halkın LED ışık talebi de yüzde 96 civarında çıktı” dedi.

Merkezi İhale Komisyonu’nda çıkılan 10 Bin adet akıllı sayacın, 5 bin adedinin yetersiz, 5 bininin de hatalı çıktığı ve iade edildiğinin hatırlatılması üzerine ise Akim, açtı ağzın yumdu gözünü.

“Onlar Tatar’la, Hacı Atun’un marifetleriydi. Onların döneminde ihale edilmiş sayaçlardı. Ersin Tatar, bu sayaçların tek elden bağlanmasını öneren Hacı Atun’un önerisine de sıcak baktı ve tek elden sayaç ihalelerini GSM operatörlerine bağlıyorlardı” diyen İsmet Akim, “Tatar geçmişte yaptıklarını bir yılda unuttuysa da bugün çıkıp tam tersini konuşabiliyorsa, bu yaşta bu kadar unutkanlık normal değildir. Hastalık belirtisidir. Unutkanlık bir hastalıktır, tedaviye muhtaçtır, bunun başka bir açıklaması yoktur” dedi.

Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, Taner Ulutaş’ın sorularını yanıtladı.

[caption id="attachment_32185" align="aligncenter" width="300"]İsmet Akim’le yapılan söyleşinin tam metni yarın gazeteniz DETAY’da İsmet Akim’le yapılan söyleşinin tam metni yarın gazeteniz DETAY’da[/caption]

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA