29 Mart 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa26°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt27°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara21°C

PARLAMENTOLAR ARASI DOSTLUK İLİŞKİLERİNE ENGEL OLMAMALI”

Başkan Siber, KKTC’de temaslarda bulunan Dastanbek Artisbekovich Başkanlığındaki Kırgızistan Parlamentosu KKTC Dostluk Grubu üyelerini kabul etti...

Parlamentolar arası dostluk ilişkilerine engel olmamalı”

23 Mayıs 2016 Pazartesi 14:30

Kabulde konuşan Siber, Cumhuriyet Meclisinde Kırgızistan Parlamentosundan Milletvekilleri ile biraraya gelmekten dolayı mutlu olduklarını belirterek; dostluk, iletişim , kardeşlik ve dünya kültürlerinin birbirini tanımasının toplumları daha ileriye taşıyacağına inandıklarını ifade etti.

Karşılıklı ziyaretler ile geliştirilecek dostlukların, halklar arasındaki iletişimine katkı sağlayacağını vurgulayan Siber: “Birbirini daha iyi tanıyarak,çoğu zaman aynı dili kullanarak, kültürlerimizi birbirine tanıtarak dostluğu pekiştireceğiz. Dünyanın aslında buna ihtiyacı var” dedi.

kir1.jpg

KKTC’nin tanınmamış bir devlet olmasının Parlamentolar arası kurulabilecek ilişkilere engel olmaması gerektiğine dikkati çeken Siber, Mecliste yer alan Milletvekillerinin halk tarafından seçilmiş kişiler olduğunu söyledi.

Bu tür ziyaretlerin daha da gelişerek artmasının barışa ve çözüme hizmet edeceğine dikkati çeken Siber : “İleride toplumların birbirini daha yakından tanıması, kültürel varlıklarımızın karşılıklı bilinmesi bizleri memnun edecektir” dedi.

Siber, KKTC Üniversitelerinde Kırgızistan’dan gelen öğrenciler de olduğunu anımsatarak, daha çok öğrencinin dünyaca tanınmış diplomaları olan üniversitelerimizi tercih etmesini arzu ettiklerini belirtti.

kir2.jpg

ARTİSBEKOVİCH: “KARDEŞ OLARAK GÖRÜYORUZ”

Kırgızıstan Parlamentosu KKTC Dostluk Grubu Başkanı Dastanbek Artisbekovich de konuşmasında, geçtiğimiz yıl yapılan seçim sonrası oluşan meclis yapıları ile ilgili bilgiler verdi.

Kıbrıs Türk insanını kardeş olarak gördüklerine vurgu yapan Artisbekovich, adada bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Artisbekovich bundan sonraki süreçte de karşılıklı ziyaretler olmasını arzu ettiklerini belirtti.

Kabulde Meclis Dışilişkiler Komitesi Üyeleri Armağan Candan,Ergün Serdaroğlu,Mustafa Arabacıoğlu ve Zeki Çeler de hazır bulundu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA