19 Nisan 2024
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa15°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt11°C
  • İskele15°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara10°C

PARKTA TEHLİKE ÇANLARI

Parkta tehlike çanları

06 Ekim 2014 Pazartesi 17:34

marmara (1)Başkent Lefkoşa'da Marmara Bölgesi'nde bulunan 'Marmara Çocuk Parkı'nda tehlike çanları çalıyor. Kontrolsüzlük nedeni ile zaman zaman çocukların oynamasına fırsat vermeyecek tehlikeleri de barındıran park ilgi bekliyor.

Rana SARRO

Başkent Lefkoşa'da Marmara Bölgesi'nde bulunan 'Marmara Çocuk Parkı'nda tehlike çanları çalıyor. Çocukların oyun oynadığı, bisiklet sürdüğü ve zaman geçirdiği parkın her yanı, cam kırıklarıyla dolu.

Parkta geceleri gençlerin alkol aldığı, alkol kullanımı nedeni ile bira şişelerinin kırıkları ile dolu olan park tehlike saçıyor. Sağa sola bırakılan cam bira şişelerini, küçük yaştaki çocukların da kırdığı gözlemleniyor.

TEMİZLİK VE DENETİM EKSİK

Bölge sakinleri parkta denetimsizlik ve temizliğin belediye tarafından yeterince yapılmadığından şikayet ederken özellikle parka giden gençlerin, yetkilileri daha çok parkta görmesi gerektiğine vurgu yapıyorlar. Geçtiğimiz haftalarda bazı gençlerin parkta bulunan bir bankı ateşe verdiğini, sürekli şişelerin kırıldığını, yetkililein neredeyse bu parka uğramadığını ifade ederken LTB’nin bu parka daha çok ilgi göstermesi gerektiğine işaret ediyor.

"KÖPEK DEĞİL İNSAN TEHLİKESİ"      

Öte yandan, parkın girişinde "Parklarda köpek gezdirilmesi yasa gereği yasaktır" şeklindeki tabela dikkat çekerken, çevrede bir çok başı boş sokak hayvanının bulunduğu ve bunların çocuklar için de tehlike arz edebildiği vurgulanıyor. Köpek sahiplerinin, köpeklerini parka sokmaması için, tabela ile yasa hatırlatılırken; esas tehlikeyi duyarsız vatandaşların yarattığı çevre kirliliği ve sorumsuzluk olduğu vurgulanıyor. Parka bırakılan ve atılarak kırılan cam şişe kırıkları için tedbir alınması gerektiğine işaret edilirken, parklar için ciddi denetleme mekanizmasının devreye konulması gerektiği vurgulanıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA